thumbnail
Handhaver C Wet Natuurbescherming soorten, ruimtelijke ingrepen

OD NHN

Dampten 2, 1624 NR Hoorn, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 tot 36 Noord-Holland

Publicatiedatum:

15-06-2022

Sluitingsdatum:

24-06-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken bijna 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen. 

Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.

OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Opdrachtomschrijving:
Dit doe je
Namens provincie Noord-Holland word je ingezet op uitdagende dossiers. Je houdt je bezig met toezicht en handhaving van de Wet Natuurbescherming (Wnb). Je ziet toe op het gestelde in hoofdstuk 3 van de Wnb. Dit betekent dat je controles uitvoert en toezicht houdt op de verbodsartikelen gericht op de bouw- en renovatiewerkzaamheden door bedrijven en overheden waarbij het groene aspect een rol speelt.

Je bent een onmisbare schakel in de totstandkoming van ontheffingen en het behandelen van advies aanvragen. Je kijkt of de ontheffing aanvraag praktisch uitvoerbaar en handhaafbaar is. Daarnaast geef je advies aan initiatiefnemers, burgers, beleid van de provincie, collega’s en het management van de OD NHN. Je ziet toe op de praktische uitvoering en naleving van de gestelde voorschriften en beperkingen hiervan.
Daarnaast onderzoek je klachten en meldingen van particulieren en ondernemers en handel je samen met onze juristen handhavingsverzoeken af.

Bij overtredingen pas je bestuursrechtelijke en/ of strafrechtelijke maatregelen toe. Hiervoor gebruik jij je kennis van de algemene wet bestuursrecht, de wet natuurbescherming en andere relevante wetgeving. Op basis van je kennis en ervaring ondersteun je de provincie bij het tot stand komen van nieuw beleid gericht op soortenbescherming.
Voor de uitvoering van deze functie ben je zowel vaak op kantoor als in het veld te vinden. Een mooie mix dus van binnen en buiten werken.

Dit ben jij
Je weet hoe je moet omgaan met verschillende soorten overtredingen en overtreders. Je bent je ervan bewust dat een diplomatieke benadering de mooiste vruchten afwerpt. Daarnaast heb je een sterk rechtvaardigheidsgevoel en heb je integriteit hoog in het vaandel staan.

Jouw parate kennis over relevante wetten, regels en besluiten, zoals de Wet natuurbescherming en de Algemene wet bestuursrecht, maakt dat je zelfbewust en daadkrachtig optreedt. Je verstrekt gerichte adviezen die aansluiten op het doel achter de ‘regels’ en kunt meldingen van ongewenste situaties gedegen beoordelen. Indien nodig neem je met overtuigingskracht maatregelen. Conflicten ga je niet uit de weg, maar los je samen op. Altijd doortastend en met respect voor de ander.

Je bent je ervan bewust dat je vaak met complexe, voor de maatschappij belangrijke, zaken aan de gang gaat. Dat je te maken krijgt met maatschappelijke conflicten en dat er partijen zijn die het niet met jouw beslissing eens zijn. Je staat voor je beslissing en voert je taken proactief uit. Je neemt initiatief zowel in je eigen werk als naar je collega’s. Je bent bereid om ook buiten kantooruren even door te gaan en je zaak af te handelen. Je kan werken onder tijdsdruk en houdt je hoofd koel. Je bent in staat na een inwerkperiode zelfstandig te werken waarbij goede communicatieve vaardigheden onmisbaar zijn voor zowel interne als externe afstemming.

Je hebt meerdere jaren ervaring als handhaver en gedegen kennis van de Wnb en andere relevante wetgeving. Daarbij heb je minimaal een (relevante) mbo-opleiding afgerond of heb je aantoonbaar mbo werk- en denkniveau.

Dit zijn je collega’s
Je maakt deel uit van het team groene handhaving van de afdeling Toezicht & Handhaving. Binnen dit team werken 17 deskundige en enthousiaste collega’s aan het toezicht en de handhaving op de Wet natuurbescherming.

Hoe prettig en stimulerend is het om met betrokken collega’s te werken?! Mensen met hart voor de zaak, met interesse in elkaar, in de organisatie en in nieuwe ontwikkelingen. Bij de Omgevingsdienst Noord-Hollland Noord (OD NHN) krijgt iedereen alle kansen. Aan jou om ze te benutten.

Vereisten / knock-outcriteria
1.  Afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau;

 Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
2. Aantoonbare werkervaring als handhaver (40 punten);
3. Aantoonbare kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht (30 punten);
4. Affiniteit met de Wet Natuurbescherming (10 punten);
5. Kandidaat is direct beschikbaar (10 punten);
6. Detavast constructie: kandidaat is bereidt om bij wederzijdse interesse na  26 weken kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden. (10 punten).

Competenties

  • Assertief;

  • Initiatief;

  • Leergierig;

  • Sociaal vaardig;

  • Overzichtelijk.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden gehouden op dinsdag 28 juni 2022. De kandidaten die hiervooruitgenodigd zijn, ontvangen maandag 27 juni 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Handhaver C Wet Natuurbescherming soorten, ruimtelijke ingrepen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.