thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur Participatiewet Sociaal Domein

Nijkerk

Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€98
32 tot 36 uur Gelderland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36 uur

Publicatiedatum:

29 jul 2022

Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.
Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek. Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.
Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
Als beleidsadviseur participatiewet ben je werkzaam binnen het team beleid sociaal domein. Je levert een belangrijke bijdrage aan gezamenlijke opgaven, bestaand uit het verder vormgeven aan de transformatie in het sociaal domein.

Wat kom je waarmaken voor Nijkerk:

  • Je bent verantwoordelijk voor de (door-) ontwikkeling van strategisch en tactisch beleid op het gebied van de Participatiewet, armoede- en minimabeleid en schuldhulpverlening.

  • Je draagt zorg voor de implementatie en evaluatie van het (door-)ontwikkelde beleid in de uitvoeringspraktijk. Je werkt hierbij nauw samen met de Uitvoerend beleidsmedewerker participatie, team Juridische kwaliteit en de Klantmanagers werk en inkomen. 

  • Je bent bestuurlijk aanspreekpunt (college en raad) en verzorgt het traject van bestuurlijke besluitvorming.

  • Je bent vertegenwoordiger van de gemeente Nijkerk in diverse ambtelijke overleggen in de regio Noord-West Veluwe (Sw-bedrijf Inclusief Groep) en de arbeidsmarktregio Amersfoort. Daarnaast verzorg je de voorbereiding van de bestuurlijk overleggen. 

  • Maatschappelijk partners vinden in jou een kundig en betrokken adviseur die verbindingen legt én onderhoudt.

  • Je bent verantwoordelijk voor de door jou beheerde budgetten en adviseert inhoudelijk bij inkooptrajecten.

Je draagt bij aan de ontwikkeling van datagericht werken en aan de realisatie van de dashboards  werk en inkomen, minimabeleid en schuldhulpverlening. Ook lever je input voor de planning en control-cyclus. Verder denk je actief mee binnen de Taskforce sociaal domein waarbinnen bezuinigingsopties worden gewogen. Wanneer aan de orde verzorg je de aanvraag vangnetregeling (BUIG) bij het Rijk. Je werkt (integraal) samen met je collega beleidsadviseurs binnen het sociaal domein op het terrein van de Wmo, Jeugdwet en de Sociale Basis.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als beleidsadviseur participatiewet;
2. Uurtarief maximaal € 98,- exclusief BTW / Inclusief reiskosten en Fee Flextender.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 4 jaar aantoonbaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als beleidsadviseur participatiewet (60 punten);
4. Minimaal een afgeronde HBO opleiding (20 punten);
5. Aantoonbare kennis en werkervaring met een bestuurlijke besluitvorming en beleidscyclus binnen gemeente (20 punten).

Competenties
Je weet waar je over spreekt en kunt visie omzetten in daadkrachtige plannen. Je houdt van verantwoordelijkheid. Je pakt kansen, kunt goed tegen een beetje hectiek en steekt je handen uit de mouwen. Je werkt samen met een hecht team enthousiaste professionals. De lijnen zijn kort, ook met het bestuur en je weet daar goed mee om te gaan. Je bent je daarbij altijd bewust dat je uiteindelijk werkt voor onze inwoners. Participatietrajecten zijn voor jou dan ook geen probleem. Je staat straks midden in de Nijkerkse samenleving!

Functieschaal
N.v.t.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 11 augustus 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsadviseur Participatiewet Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.