thumbnail
Projectmanager Gebieds- en Projectontwikkeling

Nieuwegein

Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
32-36 Utrecht

Publicatiedatum:

06-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32-36

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment aan een hausse aan ruimtelijke projecten en initiatieven in de gemeente Nieuwegein. De projecten variëren van enkelvoudige projecten tot complexe ontwikkelingen waar meerdere partijen en stakeholders bij betrokken zijn.

Opdracht
Voor een aantal projecten zijn wij als tijdelijke vervanging op zoek naar een ervaren projectmanager Gebieds- en projectontwikkeling. Als projectmanager ben je eindverantwoordelijk voor een aantal ruimtelijke projecten binnen Nieuwegein. De opdracht focust zich onder andere op het ontwerp en de ontwikkeling van een gebied met meerdere eigenaren waarbij de programmatische invulling en andere inpassingsvraagstukken aan de orde komen alsmede de financieel te maken onderlinge afspraken. Daarbij is optimale afstemming noodzakelijk met de ontwikkelende partijen, bewoners, zorgpartij en andere belanghebbenden.

Naast bovengenoemd project zul je ook ingezet worden op een te ontwikkelen locatie waarbij de gemeente grondeigenaar is. Ook hier zal, naast de ruimtelijke aspecten, communicatie en participatie met de buurt een belangrijk onderwerp zijn.

Afhankelijk van de tijdsbesteding op bovengenoemde projecten zal er mogelijk ook inzet op enkele andere, soortgelijke projecten plaatsvinden.

Je bent als projectmanager breed inzetbaar. In deze rol is het van belang dat je ook oog hebt voor politiek en bestuurlijk verhoudingen. Met jouw open blik en uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij te verbinden, doortastend op te treden en draagvlak te creëren. Je bent sterk in het voeren van onderhandelingen, het aansturen van multidisciplinaire teams en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je hebt veel ervaring met (bewoners)participatie en communicatie en spreekt de taal van ondernemers en marktpartijen.

Je beschikt over het volgende profiel:

 • Je bent ervaren als projectmanager in complexe projecten binnen gebiedsontwikkelingen;

 • Je hebt kennis en ervaring in complexe processen met bewoners, ondernemers, initiatiefnemers en overheden;

 • Je bent gewend om besluitvorming mogelijk te maken op (politiek) gevoelige onderwerpen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Projectmanager;

Gunningscriteria (weging)
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Projectmanager Gebiedsontwikkeling binnen een gemeente (30 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Projectmanager Openbare Ruimte (30 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met (burger)participatie en interactie met belanghebbenden (overheid, initiatiefnemers, inwoners, bedrijven) (25 punten);
6. Maximaal uurtarief van € 110,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender (15 punten).

Competenties

 • Verbindend;

 • Proactief;

 • Sociaal vaardig;

 • Representatief;

 • Flexibel;

 • Initiatiefrijk;

 • Doortastend;

 • Overtuigingskracht.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 20 mei 2022 tussen 09.00 uur en 11.00 uur. De gesprekken zullen plaatsvinden per MS Teams óf op het Stadhuis te Nieuwegein. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 19 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectmanager Gebieds- en Projectontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.