thumbnail
thumbnail

Sr. Business Controller

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
36 Utrecht

Begindatum:

1 feb 2023

Einddatum:

1 jun 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

21 jan 2023

Omschrijving van de opdracht

Functie/Opdracht: Sr. Business Controller
Locatie: Utrecht / Thuis

Startdatum: 1-2-2023
Einddatum: 31-5-2023
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36 uur per week
Uiterlijk aanbieden voor: Donderdag 26 januari 09:00
Selectiegesprekken zijn op: Maandag 30 januari vanaf 16:00 
Maximum tarief: 100,00

Zo werkt het:
Als Senior Business Controller vervul je in het team een belangrijke rol bij de analyse van de financiële en operationele processen van diverse winkelformules en ben je de sparringpartner van Business manager, District managers en Commercie. Als Senior Business Controller verzorg je samen met de Financial Controller de reguliere planning & control cyclus producten (zoals week, maand, kwartaalrapportages, budgettering en prognoses) en analyseer en adviseer je gevraagd en ongevraagd over financiële en/of sturingsvraagstukken. Zo draag jij bij aan verbetertrajecten binnen Finance waar gewenst. 
Verder ben je van onschatbare waarde bij het: 

 • Zelfstandig adviseren van het management op basis van analyses over omzet, kosten en winstgevendheid van winkelformule(s). 

 • Bespreken en verbeteren van de managementrapportages met het MT van de betreffende winkelformule(s) en aanjagen van besluitvorming. 

 • Actief onderhouden van de relaties met de verschillende financiële en niet-financiële medewerkers zoals vertegenwoordigers van de Business, Business Control en Financial Control, door regelmatig te overleggen en zo tot een zo goed mogelijke commerciële en operationele invulling te komen 

 • Opstellen van stations-, winkel- en assortimentsanalyses. 

 • Opstellen van business cases, investeringsaanvragen en nacalculaties. 

 • In kaart brengen van kansen, risico’s en issues en hier op in spelen door te schakelen met management van de winkelformule(s). 

 • Opstellen van budgetten en prognoses op winkelniveau. 

 • Uitvoeren van haalbaarheidsstudies, inclusief scenarioanalyses, om de impact en gevolgen van strategische opties te kunnen bepalen. Hiermee ondersteun je de besluitvorming van het management. 

 • Analyseren van week- en maandresultaten, verzorgen van toelichting en verklaring van afwijkingen en deze bespreken met het management.

Hier gebeurt het:
NS Stations ontwikkelt, exploiteert en beheert stations en stationsgebieden voor het creëren van aangename, levendige en duurzame plaatsen voor verblijven, werken en wonen. Ons doel is dat onze klanten graag gebruik maken van onze diensten en bedrijven zich rond stations willen vestigen. NS Stations is verdeeld in drie business units: Vastgoed, Stationsmanagement en Exploitatie (SME) en Retail. 

Een prettig en comfortabel verblijf op het station wordt voor reizigers steeds belangrijker. Retail brengt het station tot leven met haar 6 formules (AH to go, Julia’s, Kiosk, Stationshuiskamer centraal, Stationshuiskamer lokaal en Automaten) via zo’n 211 eigen verkooppunten op 89 stations, 2600 medewerkers en een marktaandeel van 50% op de stations. Retail onderscheidt zich als retailer op het station door haar focus op klanten (de reiziger) en medewerkers. Onze winkels geven niet alleen een gevoel van veiligheid en comfort, gemak en zekerheid in een hectische omgeving; ze zorgen ook voor sfeer en vermaak. Voor, tijdens én na de reis. Retail gaat van oudsher over eten en drinken en hier liggen dan ook onze roots.

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er ook nog beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is, maakt dan ook niet uit: we zijn vooral benieuwd naar jou als persoon en wat jij meebrengt naar onze afdeling. 

Dit neem je mee:

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding (bedrijfs)economie, bedrijfskunde of soortgelijke richting.

 • Je bent gewend om initiatief te tonen en zaken op te pakken, en tegelijkertijd heb je de wil om te blijven leren (van je fouten)

 • Je brengt je analyses op een heldere en duidelijke manier over aan anderen en bent in staat om snel te schakelen.

 • Je neemt minimaal 5 jaar relevante werkervaring mee binnen het control domein.

 • Je hebt ervaring met het integraal adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken.

 • Je hebt kennis van de business, macro-economische factoren, bedrijfsprocessen en de management agenda.

 • Retail ervaring is een pre.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen voorruit.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Sr. Business Controller die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.