thumbnail
thumbnail

Solution Architect / Informatie Analist

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
36 Utrecht

Begindatum:

1 feb 2023

Einddatum:

30 sept 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

25 jan 2023

Inhuuropdracht 

Functie/Opdracht: Solution Architect / Informatie Analist –
Locatie: Thuiswerkplek - Utrecht 
Startdatum: 1-2-2023

Einddatum:30-9-2023
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36
Uiterlijk aanbieden voor: vrijdag 27-1 voor 15:00 uur. 
Selectiegesprekken zijn op: donderdag 2-2 (op kantoor)
Maximum tarief: €110,- (all-in ) 

Dit ga je doen als Solution Architect / Informatie Analist – Aanbesteding taxi contract

 • Je werkt aan de aanbesteding en implementatie van het taxi contract. NS heeft taxi dienstverlening nodig t.b.v. het vervoeren van het Rijdend Personeel en minder valide reizigers in geval van verstoringen.

 • Je definieert en documenteert de architectuur van het bestellen van taxi’s, het informeren van de taxi status aan personeel en reizigers en de controle op bevoegdheden. Je draagt bij aan de aanbesteding, beoordeling en implementatie van het taxicontract.

 • Je werkt aan een duurzame samenleving waarin treinvervoer door verstedelijking steeds belangrijker wordt en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Zo werkt het
Je werkt samen met het projectteam dat is samengesteld voor de aanbesteding van het Taxicontract. Dit projectteam bestaat uit inkoop, contractmanagement en diverse vertegenwoordigers van de business afdelingen. NS heeft op dit moment een contract met een regievoerder op het gebied van taxidienstverlening t.b.v. het vervoeren van het Rijdend Personeel van rangeerterrein naar standplaats en vice versa (gepland vervoer) en in geval van verstoringen als een personeelslid aan de ‘verkeerde kant van de verstoring is gestrand (ongepland). Ook is er ongepland vervoer van individuele reizigers in geval van verstoringen (missen laatste trein) en vervoer van minder validen (NS Reis Assistentie). Het contract met de huidige leverancier loopt 31 augustus af. In de aanbesteding is IT een belangrijk onderdeel mede omdat in de toekomst steeds meer via interfacing gedaan zal worden vanuit huidige applicaties.

 • Je definieert en documenteert de gewenste architectuur van het Taxi-landschap van NS en de toekomstige regievoerder (processen, applicaties en interfacing met de leverancier) voortbordurend op eerder gedaan onderzoek en met in acht name van toekomstige ontwikkelingen waarvan nu al de voorbereidingen lopen in het plannings- en bijsturingsdomein.

 • Je stemt af met de Enterprise Architect over de oplossingsrichtingen en zorgt ervoor dat er een gedragen voorstel komt te liggen van de architectuur.

 • Je stemt af met business owners van de betrokken afdelingen over te maken keuzes in het proces.

 • Je stelt eisen en wensen op t.b.v. het programma van Eisen en de gunningscriteria die onderdeel zijn van de aanbesteding en neemt deel aan de beoordeling van de ingediende stukken van kandidaat dienstverleners.

 • Je overlegt (na gunning) met de IT-partij van de nieuwe leverancier en de diverse teams binnen NS over de wijze van implementatie.

 • Je zorgt voor het definiëren en ontwerpen van interfaces. .

 • Je zorgt voor het opstellen van niet functionele specificaties zoals beveiliging, performance en capaciteitsdoelstellingen.

 • Je weet als geen ander hoe je informatie deelt met verschillende stakeholders en kiest daarbij altijd de juiste toon en diepgang.

Hier ga je werken
NS wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad.
De diverse teams werken zoveel mogelijk scrum/agile. Het aanbestedingsproject valt binnen het Domein Rijdend Personeel waarin diverse grote ontwikkelingen plaats vinden zoals het programma Fundamenteel Spoor waarin de nieuwe Logistieke Visie voor rijdend personeel wordt geïmplementeerd en de vervanging van de Dienstindelingsapplicatie.. De werklocatie van het projectteam is hybride: deels thuis en deels op kantoor in Utrecht.

Dit zijn de eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO IT-opleiding.

 • Je hebt gemiddeld 5+ jaar aan relevante werkervaring, waarvan deels als Solution Architect en/ of business analist/informatie analist in een complexe operationele omgeving .

 • Je kunt goed samen werken met niet IT-projectleden zoals inkoop, contractmanager en business vertegenwoordigers.

 • Je bent analytisch sterk, besluitvaardig, communicatief en kan snel schakelen tussen technische discussies met teams en leverancier en functionele discussies met onze business.

 • Ervaring met aanbestedingstrajecten is een pré.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Solution Architect / Informatie Analist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.