thumbnail
thumbnail
Senior data engineer BI ‘Reisbegeleiding & Calamiteiten’

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
36 Utrecht

Begindatum:

10 okt 2022

Einddatum:

9 okt 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

22 sept 2022

Omschrijving van de opdracht


Functie/Opdracht: Senior data Engineer
Locatie: Thuiswerkplek – Utrecht
Startdatum:10-10-2022

Einddatum: 09-10-2023
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36
Uiterlijk aanbieden voor: maandag 26-9voor 17:00 uur 
Selectiegesprekken zijn op: donderdag 29- en vrijdag 30-9

Maximum tarief: € 95,-

Door jouw kennis van data engineering zorg jij dat reizigers en je collega’s altijd de juiste en gebruiksvriendelijke reisinformatie hebben óók bij calamiteiten of vetraging.

Daarom wil je als Senior data engineer bij NS werken
•             Je krijgt vrijheid in je rol en vindt het leuk om een kartrekkers rol te pakken.
•             Echt impact maken! Reizigers en collega’s vertrouwen op jouw slimme informatieproducten.
•             Je gaat werken in een uitdagende en innoverende dataomgeving die volop in ontwikkeling is.


Dit ga je doen als Senior data engineer
Je maakt deel uit van team Reisbegeleiding en Calamiteiten. Het team biedt hoogwaardige informatieproducten om te zorgen dat reizigers en NS-collega’s vanuit de operatie de juiste reisinformatie hebben. Samen met het team creëer je dashboards en analysemogelijkheden om inzicht en stuurmogelijkheden te verkrijgen omtrent reisinformatie.

Jij helpt mee aan het bouwen van een datafundament in de Microsoft Azure cloud omgeving. In deze omgeving worden alle databronnen ontsloten voor besturingsmodellen, dashboards, analyses en andere informatieproducten voor de NS. Jij zet data klaar en maakt het beschikbaar in de Azure Cloud. Je test op datakwaliteit en ontwikkelt bijbehorende datamarts. Deze datamarts dienen als basis voor nieuw te ontwikkelen dashboards. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwerpen van verschillende datamodellen.

Je werkt veel samen met collega´s in de keten binnen je team, de afdeling en de business. Je bent een schakel in het bouw- en deliveryproces waarbinnen informatieproducten worden gerealiseerd van ontwikkeling tot productie. Je biedt oplossingen en zorgt voor verbeteringen.
Hierin ben je succesvol doordat je jouw leergierigheid, slim inzet bij het

 • Ontsluiten van nieuwe databronnen met behulp van NiFi of Azure EventHub (gestructureerde en ongestructureerde data).

 • Opwerken van de ontsloten data middels Data Vault van raw data vault naar business data vault, inclusief het modelleren van de data

 • Ontwikkelen van datamarts op basis van deze data.

 • Effectief ontwerpen en realiseren effectief data warehouse, met data pipelines van bron tot eindgebruiker.

 • Opzetten van een robuust opgezette code met relevante controles op het gebied van processing en datakwaliteit.

 • Goed in productie nemen van een geteste en gedocumenteerde oplossing.


Hier ga je werken
Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen ruim 300 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft gebruikers snel en betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie. Jij wordt onderdeel van het team Reisbegeleiding en Calamiteiten. Dit team bestaat uit een scrummaster, product owner, twee data engineers, een tester, business analisten en een informatie analist. Het team komt regelmatig samen op kantoor maar je krijgt ook alles tot je beschikking om je werk vanuit huis of een andere NS locaties goed te kunnen doen.

Dit zijn de eisen
Dit zijn de functie-eisen

 • Je beschikt over wo- werk en denkniveau en hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring als data engineer. 

 • Je vindt het leuk om in een complexe ETL-BI/DWH omgeving te werken in een grote organisatie.

 • Je durft kritisch te zijn en neemt de verantwoordelijkheid voor de sprintresultaten. Je bent gewend om in een team als voortrekker te acteren.

 • Je hebt gedegen kennis van ETL-processen in combinatie met tools zoals Snowflake en Informatica DEI. Daarnaast heb je kennis van data-integratie, deployment automation en versiebeheer.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met datamodelleren, met name Data Vault 2.0 en dimensioneel.


Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw slimme dataoplossingen!

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior data engineer BI ‘Reisbegeleiding & Calamiteiten’ die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.