thumbnail
Scrum Master Treindigitalisering

Nederlandse Spoorwegen (NS)

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
95,00
36 Utrecht

Publicatiedatum:

04-08-2022

Sluitingsdatum:

12-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-08-2023
Uiterlijk aanbieden voor: 12-08-2022 17:00 uur
Selectiegesprekken zijn op: 17-08-2022 / 18-08-2022

Je leert, faciliteert, coacht en mentort de teams om continu te leren, verbeteren en betere manieren te vinden om waarde te leveren en de doelstellingen van het cluster te behalen. Je bent in eerste instantie verbonden aan één scrumteam en verantwoordelijk voor de toepassing van het scrumframework en agile principes bij dit team. Maar al snel kan jouw verantwoordelijk uitgroeien naar meerdere teams. Bovendien zal ook van je gevraagd worden om werkzaamheden te verrichten op het niveau van het cluster, denk daarbij aan het helpen van de Release Train Engineer bij bijvoorbeeld het organiseren van PI planningen, volgens het SAFe model.
• Coachen en ontwikkelen van de team(s) en hun Product Owner(s) in zelforganisatie; je past je stijl en de instrumenten die je inzet aan op het volwassenheidsniveau van een team en de omgeving.
• Begeleiden van teams bij het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van hun producten.
• Ondersteunen van individuen in het team als coach door hen scherp te coachen op gedrag en verwachtingen.


Je zult werkzaam zijn binnen het cluster Digitaliseren Vervoer van Resultaatgebied 6, Treindigitalisering. Bij treindigitalisering komen de werelden van IT, data, engineering en operatie bij elkaar. Treinen beschikken over steeds meer IT, OT en IoT-voorzieningen waarmee data opgehaald kan worden over de status en conditie van materieel en hoe waarmee de operatie van de trein aangestuurd kan worden. Met digitale diensten van- en naar treinen bieden wordt de bedrijfsvoering van NS verder geoptimaliseerd, zoals door data-gedreven aanpak voor onderhoud, digitaliseren van inspecties, maar ook innoveren en leren van automatische besturing van de trein.

• Gecertificeerd Scrum Master, minimaal PSM II of gelijkwaardig, SAFe certificering
• Je hebt aantoonbare ervaring als scrummaster, waaronder ervaring met de toepassing van SAFe en het verhogen van het agile volwassenheidsniveau van teams en organisaties.
• Je bent pragmatisch maar ook empathisch en hebt de nodige veranderkracht.
• Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Scrum Master, waaronder ervaring met de toepassing van SAFe