thumbnail
thumbnail

Java Software Engineer

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
36 Utrecht

Begindatum:

22 apr 2024

Einddatum:

21 apr 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

28 mrt 2024

Startdatum: 22-04-2024
Einddatum: 21-04-2025
Locatie: Utrecht
Uiterlijk aanbieden: donderdag 04-04-2024 om 12.00
Selectiegesprekken: in week 15 op locatie in Utrecht
Maximum tarief*: €95,00
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, standby/wachtdiensten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.


Dit ga je doen

Als ervaren Java Software Engineer werk je in één van de DevOps teams, aan het ontwikkelen, uitbreiden en beheren van software voor het Cluster Reisbegeleiding. Je werkt in een multidisciplinair team, waarin wordt gewerkt in nauwe samenwerking met de andere NS Reisbegeleiding teams. Speerpunten voor de teams zijn het realiseren van automatische straten van ontwikkeling tot en met productie en het vernieuwen van applicaties   in een microservices architectuur met Spring Boot, Docker, Kubernetes en Java.

Door jouw werkzaamheden kunnen we o.a. beter plannen, zodat er meer treinen van het spoorwegnet gebruik kunnen maken en zorgen we ook dat de juiste informatie op de stations en in de trein wordt vermeld. Dankzij jouw ervaring met Java en ondernemersmentaliteit ben jij van onschatbare waarde bij het:

 • Realiseren, in productie brengen en continu verbeteren van software oplossingen. Dat doe je met je DevOps team. Je ontwikkelt niet alleen zelf, maar je deelt je kennis ook graag met je teamgenoten. 

 • Monitoren en beheren van de applicatie in productie: you build it, you run it, you love it! Hierbij hoort ook roulering in een beschikbaarheidsdienst buiten kantoortijden voor het oplossen van uitzonderlijke storingen.

 • Bewaken en verbeteren van de softwarekwaliteit met behulp van testautomatisering.

 • Toepassen van Agile en DevOps werkwijzen en principes in nauwe samenwerking met je team en stakeholders.


Hier ga je werken

Dagelijks rijden er duizenden treinen over het Nederlandse spoorwegnet voor personen en goederenvervoer. Om dat in goede banen te leiden maken we binnen het cluster Reisbegeleiding gebruik van verschillende systemen en applicaties om de reiziger van de meest relevante en juiste informatie te voorzien. Deze systemen verzorgen de reisinformatie en omroep op alle stations van Nederland. Ook is het een bronsysteem voor reisinformatie t.b.v. allerlei andere afnemende systemen/kanalen zoals reisplanners. Het systeem kent interfaces met bronnen binnen en buiten de NS organisatie. Het is een real-time systeem met zeer hoge beschikbaarheidseisen.

In totaal werken we binnen het cluster reisbegeleiding met zo’n 80 professionals met passie aan het verbeteren van de van -deur-tot -deur-reisbegeleiding. We hebben een open cultuur waarin we ieders persoonlijke kwaliteiten waarderen, continu verbeteren in samenwerking en ruimte geven om te innoveren. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor de reizigers. 


Dit zijn de eisen

Niveau en opleidingsachtergrond wat wij zoeken:

 • Aantoonbaar HBO/WO denkniveau

 • Ervaring in een Agile/Scrum/DevOps omgeving is vereist

 • Goede communicatieve vaardigheden

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Dit neem je mee:

 • 5 jaar werkervaring is vereist met Java

 • 3 jaar werkervaring is vereist met Spring Boot

 • 3 jaar werkervaring is vereist met Microservices

 • Bij voorkeur ervaring met:

  • Docker, Kubernetes, Grafana en Prometheus

  • RabbitMQ en REST

  • SQL, JPA en Hibernate

  • Pact, Cucumber, JUnit, WireMock en testcontainers

  • Git, Azure DevOps, Maven, Nexus, en SonarQube

  • CI/CD pipelines

 • Nieuwsgierige, analytische instelling

 • Als T-shaped teamlid beschik jij over diepgaande specialistische kennis en ben je breed ontwikkeld zodat je kan bijspringen bij collega’s wanneer nodig


Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Java Software Engineer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.