thumbnail
Functioneel Lead Architectuur

Nederlandse Spoorwegen

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
€120
36 Utrecht

Publicatiedatum:

24-06-2022

Sluitingsdatum:

29-06-2022

Begindatum:

01-07-2022

Einddatum:

30-06-2023

Uren per week:

36


Inhuuropdracht

Functie/Opdracht: Functioneel lead architectuur
Locatie:
Utrecht - Hybride werken – in overleg
Startdatum: 1-7-2022
Einddatum: 30-6-2023

Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36 ( 32 uur per week is bespreekbaar)
Uiterlijk aanbieden voor: 29-06-2022 voor 08.00.
Selectiegesprekken zijn op: Worden z.s.m. na sluitingsdatum gepland
Maximum tarief:  €120,00

Let op: Bovenstaand maximum tarief is een maximaal all-in uurtarief, dus inclusief o.a. reiskosten en eventuele vergoedingen en inclusief de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex. Het door jou aangeboden tarief is bepalend bij de selectie van kandidaten en is indicatief, dit houdt in dat NS nog onderhandelt over tariefsverlaging.
___________________________________________________________________________________________________


Functioneel lead architectuur - Utrecht
Ben jij een lead architect met visie, passie voor digitale transformatie en drive voor klantwaarde? Help jij onze ambitie als mobiliteitsaanbieder van duurzame reizen realiteit te maken?

Daarom wil je als functioneel lead architectuur bij NS werken
 • Je bent eigenaar van de architectuurvisie en -principes om betaalbare, duurzame deur-tot-deur reizen realiteit te maken en helpt te zorgen dat die NS breed worden omarmt.
 • Je geeft richting aan de implementatie van NS haar nieuwe brede mobiliteitsvisie vanuit de commerciële organisatie naar processen, technologie en data.
 • Je denkt strategisch mee in onze reis naar een ‘high-performing’ commerciële organisatie die Nederland voor iedereen bereikbaar maakt.
Dit ga je doen als functioneel lead architectuur
Architectuur zit in het hart van alles wat ComIT doet: in de waardeproposities, in de naadloze integratie van de deur-tot-deur klantreis inclusief verschillende vervoersmodaliteiten, in de personalisatie daarvan, in digitale platforms & oplossingen, in verbeter- en innovatie-experimenten, etc. Zo transformeren we samen naar een toonaangevend, duurzaam mobiliteitsbedrijf
Je werkt als functioneel lead binnen ComIT inhoudelijk samen met collega’s en stuurt deze aan binnen een functionele groep om de gestelde functionele doelen te behalen. Daarnaast zijn het ontwikkelen van vakdiscipline en het ontwikkelen van groei in verschillende vakgebieden belangrijke focusgebieden. Als functioneel lead borg je de visie in de betreffende groep en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van deze visie. Je kijkt naar wat wél of juist niet werkt. Past een bepaald proces in de werkstructuur, of is aanpassing of afschaffing noodzakelijk?

Je hebt als functioneel lead een belangrijke rol bij de IT Als functioneel lead architectuur heb je invloed op alle architecturen Je bepaalt de visie, principes en invulling van het portfolio van ComIT en coördineert dit met het centrale NS architectuur team. Je opereert vanuit de groep die verantwoordelijk is voor de commerciële strategie, -pricing & -planning. In jouw nieuwe functie geef je functioneel leiding aan zo’n 10 fte verspreid door de commerciële organisatie en ligt je verantwoordelijkheid bij het:
 • Ontwikkelen en implementeren van architectuurvisie en -principes voor de digitale transformatie naar een toonaangevende, duurzame mobiliteitsspeler
 • Regie houden op het omarmen van de domeinarchitectuur binnen ComIT.
 • Definiëren van haalbare en maakbare epics voor de ComIT architectuur inclusief het mitigeren van obstakels.
 • Afstemmen en beheren van enterprise-architectuurkaders.
 • Ontwikkelen van doelarchitectuur, applicatierationalisatie en enablers.
 • Sturen op compliance op wetgeving, waaronder AVG.

Hier ga je werken

De nieuwe ComIT organisatie heeft de ambitie om de doorlooptijd vanaf idee tot en met de uitwerking van onze producten en diensten flink te verkorten en meer impact te hebben. De organisatie is opgedeeld in de Prestatiezone (vooral bezig met waarde voor de reiziger van vandaag), de Basiszone (vooral bezig met de samenhang tussen zones en verbinding naar de rest van NS) en de Innovatiezone (vooral bezig met waarde voor de reiziger van morgen). Je werkt vanaf verschillende werkplekken en vanuit je eigen huis. Zo ben je in Utrecht regelmatig op onze beide kantoren te vinden naast station Utrecht Centraal.

Dit neem je mee
 • WO werk- en -denkniveau.
 • Minstens 10 jaar werkervaring, waarvan 4 jaar als leidinggevende.
 • Bedrijfskundige ervaring.
 • Kennis van portfoliomanagement en architectuur (business, informatie, data, IT).
 • Werkervaring in een digitale (platform) business, bij voorkeur een organisatie waarin de business-technology dimensies geïntegreerd zijn
 • In staat mensen op natuurlijk wijze te verbinden en inspireren voor je visie en actief te laten bijdragen
Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Functioneel Lead Architectuur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.