thumbnail
thumbnail

Data Scientist (senior)

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€98
36 Utrecht

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

31 aug 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

10 jul 2024

Omschrijving van de opdracht

Startdatum: 1 september 2024
Einddatum: 31 augustus 2025
Locatie: Utrecht/thuis
Uiterlijk aanbieden: 12  juli 09:00
Selectiegesprekken: zo snel mogelijk
Maximum tarief*: €98,-
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
Jij gaat werken aan de optimalisatie en implementatie van drukteprognoses in de trein, marketingmodellen en nieuwe projecten voor reizigers. Hierbij maak je met jouw code direct impact op onze vier miljoen reizigers. 
Je speelt een belangrijke rol in de realisatie van de NS-visie: Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen. Dit doe je door mee te helpen aan het bouwen van oplossingen in onze Azure DevOps cloud-omgeving. Het team werkt volgens een Agile/DevOps werkwijze. Je schakelt veel met data én business collega’s, biedt oplossingen en zorgt voor verbetering.

Jij bent van onschatbare waarde bij het:

 • Het gebruiken van machine learning, reinforcement learning, data-analyse, statistiek en methoden voor het ontwikkelen van voorspellende modellen;

 • Contact onderhouden met businesspartners en proactief inzicht verkrijgen in klantbehoefte;

 • Op de hoogte blijven van nieuwe technieken, voor je eigen ontwikkeling of voor innovatie doeleinden.

Hier ga je werken
Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen zo´n 300 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse (DIA) hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft (interne) gebruikers snel en betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie. Jij bent onderdeel van een Advanced Analytics team wat bestaat uit meerdere collega’s. Op dit moment bestaat het team uit twee data scientists, twee data engineers een scrummaster en een Product Owner. Daarnaast overleg je veel met de business en met collega’s uit andere vakgebieden. Op dit moment werken wij zowel thuis als op kantoor waarbij je twee dagen op kantoor in Utrecht wordt verwacht.

Dit zijn de eisen

 • Je hebt wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting van AI, , data science of informatica.

 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van data science en ervaring met machine learning en deep learning.

 • Je bent leergierig en komt proactief met nieuwe ideeën. Je durft verantwoordelijkheid te nemen voor de sprintresultaten en feedback te geven waarmee je collega’s verder helpt.

 • Je hebt aantoonbaar meerdere data science producten live gebracht die waarde opleveren. Daarnaast weet jij als geen ander hoe je deze modellen monitort in productie.

 • Je hebt ervaring met de volgende tooling en technieken: Python, PySpark, Databricks, real-time analyses, IoT data, Microsoft Azure DevOps, AzureML en het naar productie brengen van een ML-model.

 • Belangrijke zaken zijn verder: communicatief vaardig, spreekt zich makkelijk uit, creatief, business-focus, laagdrempelig.
  Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw visie op data science en innovatieve ideeën.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Data Scientist (senior) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.