thumbnail
thumbnail
Data Architect

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Sluit over 4 dagen
€110
36 Utrecht

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

26 mei 2023
Startdatum: zaterdag 1 juli 2023
Einddatum: zondag 30 juni 2024
Locatie: Utrecht/thuis
Uiterlijk aanbieden: donderdag 1 juni 2023 17:00 uur
Selectiegesprekken: in week 23
Maximum tarief*: € 110,-
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
Als Data Architect ben je een spin in het midden van al deze activiteiten. Je werkt in een multidisciplinair architectuurteam, waarin architectuurkaders gezamenlijk worden opgesteld. Het architectenteam geeft samen met de product owners en andere stakeholders vorm aan de transitiestrategie. Ook sta je in nauw contact met de DevOps teams, bereid je werk voor de teams voor en begeleid en coach je de teams tijdens realisatie. Dit met als doel uniformiteit over de teams heen en het behalen van een hoge kwaliteit software.
Van de Data Architect verwachten we dat deze in de lead is en de gezamenlijk overeengekomen plannen en ideeën vastlegt en tot concrete voorstellen en aanbevelingen komt voor het management. De architect is in staat om de vele onderwerpen binnen de architectuur van Donna (roadmap, architectuur visie, technical debt) te bundelen en daar een coherent voorstel/plan van te maken.

De werkzaamheden van de data Architect zijn onder andere:
 • Opstellen van een, met de groep architecten afgestemde, Donna roadmap voor architectuur. Het management en stakeholders informeren / adviseren over de roadmap en de daarbij horende investeringen
 • Inhoudelijke richting geven aan de applicatie teams door bijvoorbeeld benodigde tools en technieken aan te dragen, productselectie te faciliteren en PoCs opzetten waar nodig
 • Vooruitkijken door toekomstige impediments te identificeren en actie te ondernemen om deze vroegtijdig weg te nemen
 • Duidelijke visie betreffende DevOps en modularisatie hebben, afstemmen en uitdragen
 • Bewaken van de balans tussen de complexiteit van de vraag met de complexiteit van de oplossing; documentatie opbouwen op een agile manier, dus de effort inzetten waar nodig, geen alomvattende documentatie
 • Binnen de groep van DSO-architecten zijn er nog verschillende andere werkzaamheden. In overleg wordt bepaald aan welke onderwerpen de architect deel gaat nemen:
  • Opstellen van kaders, principes en kwaliteitsaspecten van softwarearchitectuur
  • Architectenreview op RFC’s en oplossingen
  • Contact onderhouden met de architecten van NS en ProRail op verschillende dossiers

Hier ga je werken
De Donna Service Organisatie (DSO) is verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling en beheer van het systeem Donna. De DSO omvat alle disciplines van systeemontwikkeling, technisch beheer en gebruikersondersteuning. Dit doen we met ongeveer 120 medewerkers.
De applicatie Donna is een bedrijfskritische applicatie waarmee de dienstregeling voor alle treinen van alle vervoerders gemaakt wordt. Zonder Donna rijden er dus geen treinen. Daarnaast maakt Donna het ProRail mogelijk om als onafhankelijke scheidsrechter op te treden en de beperkte capaciteit van het spoor eerlijk te verdelen.
De afdeling is gevestigd in Toren C van het Hojel City Center.

Dit zijn de eisen
 • Je bezit minimaal een hbo-diploma in een bèta-richting, bijvoorbeeld een studie Informatica
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als data-architect
 • Je hebt minimaal 3 jaar kennis en ervaring met diverse software-ontwikkelmethodes zoals Agile en Scrum
 • Je hebt kennis en ervaring met modulariseren en container technieken en technologieën, zoals: Domain Driven Design en Teststrategie
 • Je hebt kennis en ervaring met Cloud platform (OpenShift en Azure) en API-management
 • Je bezit kennis en ervaring met architectuur methodieken als TOGAF, Archimate/C4 en RCDA
 • Je hebt kennis en ervaring met datamodelleren
 • Je hebt kennis en ervaring met complexe datamodellen en applicatiemigratie
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Data Architect die deze organisatie zoekt?