thumbnail
Business Analist - Automated Train Operation

Nederlandse Spoorwegen (NS)

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
€103,00
36 Utrecht

Publicatiedatum:

02-08-2022

Sluitingsdatum:

08-08-2022

Begindatum:

22-08-2022

Einddatum:

21-08-2023

Uren per week:

36

Opdrachtomschrijving

Functie/Opdracht: Business Analist - Automated Train Operation
Locatie:
Utrecht / Thuis
Startdatum: 22 augustus 2022
Einddatum: 12 maanden
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 32 of 36 uur per week
Uiterlijk aanbieden voor: 8 augustus 12:00
Selectiegesprekken zijn op: 10 augustus 2022 tussen 13.00 en 16.00
Maximum tarief: €103,00
Opmerking: De rol is tweemaal uitgevraagd. 1 keer in segment 'Staf' en 1 keer in segment 'techniek'. Het gaat om 1 inhuurplek

Functiebeschrijving
Als business analist heb je de unieke positie om de business te verbinden met de data. Hiermee kan je de efficiency van de NS-processen verbeteren en bijdragen aan het behalen van (K)PI’s en  en oelstellingen van NS. Daarom wil je als Business Analist Operatie bij NS werken. Je bent de expert op het gebied van waar de verbetermogelijkheden liggen om de effectiviteit en efficiency van de NS-processen in de operatie te verbeteren. Je hebt een dynamische functie als verbinder tussen de business en de data en weet een vloeiend proces met je opdrachtgever te creëren, zodat er onderling vertrouwen is, de opdrachtgever meewerkt en het advies nooit als verrassing komt. Tenslotte betrek je alle relevante ketenpartners in je proces zodanig dat je draagvlak creëert en deze zich eigenaar voelen waardoor het uiteindelijke advies geïmplementeerd en gebruikt wordt.

Jij maakt diverse analyses en doet onderzoek, ontwikkelt en beheert nieuwe modellen en innovaties om zo tot inzichten en verbetervoorstellen te komen. Je signaleert kansen en adviseert over te nemen acties om deze kansen te benutten. Je bent in staat een voorzittersrol op te pakken, functioneel leiding te geven aan collega business analisten en leiding te geven aan een beperkt multidisciplinair team voor een beperkt klantgebied.

Als Business Analist ben je succesvol als je impactvolle oplossingen creëert, verrassingen voorkomt en je tot gedragen adviezen komt. Dit doe je door de beschikbare data zodanig te verbinden met de kenmerken van de praktijk dat je tot de kern van het vraagstuk komt en impact genereert met je advies. Je hebt kennis van allerlei beschikbare informatie die voor de sturing en evaluatie van de vervoersprocessen van de Nederlandse Spoorwegen (kan) worden gebruikt. Hierbij gebruik je allerlei analyse technieken om doelstellingen te behalen. Je wordt gezien als een gedegen sparringpartner. Doordat je een persoonlijk overwicht in de schaal kunt leggen, weet je invloed uit te oefenen op mensen en situaties zowel binnen als buiten jouw afdeling. Je kijkt vanuit het proces naar de inhoud van de systemen die data leveren en signaleert van daaruit kansen en behoeftes.

Taken

 • Als expert op het gebied van de operatie ondersteun je het ATO programma bij het analyseren van de prestaties en impact van innovatieve ATO-concepten. In dit domein wordt gewerkt aan de technologieën van de toekomst!

 • Jij bent dé expert op het gebied van waar de verbetermogelijkheden liggen om de effectiviteit en efficiency van de NS-processen in de operatie te verbeteren. Daarmee draag je bij aan een betaalbaar treinkaartje waarmee we NS bereikbaar houden voor iedereen!

 • Je helpt mee met het beantwoorden van onderzoeksvragen in een innovatief programma dat zich in een experimenteer- en testfase bevindt. Dit doe je door het uitvoeren van analyses op data afkomstig uit o.a. testritten en simulaties.

 • Je hebt een dynamische functie waar je als verbinder tussen de business (in dit geval het ATO-programma), leveranciers (denk aan een treinenbouwer) en de data (het kenniscentrum) fungeert.

 • Je bent werkzaam in een veranderende wereld waarin we binnen NS naar een integraal datafundament gaan in de Azure Cloud.

 • Je draagt bij aan de modernisering van de NS vloot.

Organisatieomschrijving
Het Kenniscentrum is het kompas van de NS operatie. Het Kenniscentrum levert de uit te voeren acties aan om de gewenste Reizigerspunctualiteit, Zitplaatskans en een betaalbaar treinkaartje te realiseren. Wij doen dit door het ontwikkelen en leveren van dashboards, analyses en adviezen op gebied van de onderliggende drivers van Reizigerspunctualiteit, Zitplaatskans en de operationele drivers van de kosten. Daarbij ben je als business analist een spin in het web voor het ATO programma. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het borgen van de datakwaliteit, en het ondersteunen van de ATO programma met het realiseren van de doelstellingen. Zo draag je bij aan een betaalbaar treinkaartje waarmee we NS bereikbaar houden voor iedereen!

Het programma ATO onderzoekt wat concepten op basis van ATO technologie voor NS kunnen betekenen. De afgelopen 2,5 jaar zijn de eerste experimenten uitgevoerd met ATO GoA2 over ETCS en ATO GoA2 over STM (ATB-EG). Het programma ATO bestaat uit een tweetal werkstromen: ATO HRN (GoA2) en Automatisch rangeren. In je functie zal je nauw samenwerken met beide werkstromen. Zo is de werkstroom ATO HRN bijvoorbeeld bezig om op het HRN vervolgexperimenten te gaan uitvoeren over zowel STM (ATB) als ETCS. Je ondersteunt hierbij het team bij het onderzoeken van de prestaties van ATO op basis van data & analyses. We breiden hierbij ons leerproces uit door de technologie door te ontwikkelen naar een (bijna) exploitatie gereed zijnde oplossing om de potentie verder te kunnen onderbouwen.

Profiel

 • WO werk-en denkniveau met een opleiding richting econometrie, bedrijfswiskunde, vervoerskunde of vergelijkbaar

 • Gedegen statistische skills, minimaal 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring als Business Analist

 • Je bent een bewezen self-starter, initiatiefrijk en hebt eerder iets ‘from scratch’ opgebouwd

 • Je bent proactief en combineert conceptueel vermogen met een praktische insteek en een hands-on mentaliteit

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als verbaal (Nederlands is must have)

 • Je kan inzichten uit analyses snel, nauwkeurig en gestructureerd omzetten in haalbare en praktische toepassingen binnen NS en weet dit eenvoudig uit te leggen aan je omgeving.

 • Je bent resultaatgericht, onderzoekend en bent goed in het maken van de verbinding tussen verschillende belanghebbenden

Uren & Werkdagen
Aantal uur per week: 36 uur per week
Toelichting op uur per week: -
Werkdagen: Maandag; Dinsdag; Woensdag; Donderdag; Vrijdag

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Business Analist - Automated Train Operation die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.