thumbnail
thumbnail
Software Engineer Backend

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 95,00
32-40 Gelderland

Publicatiedatum:

14-11-2022

Sluitingsdatum:

29-11-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Uren per week:

32-40

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties: de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. Verder heeft het Kadaster overzicht van de kabels en leidingen in de grond.

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Naast deze werkplek in Apeldoorn werken de teams ook thuis.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team GGS (Generieke Geo Services) is op zoek naar een Software Engineer backend.

Onze unit is binnen het Kadaster o.a. verantwoordelijk voor de basisregistraties van de Nederlandse overheid, zoals de Basisregistratie Topografie (BRT), de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Voor basisregistraties zoals de BRT, de BGT en de BAG geldt dat vermeende fouten verplicht gemeld moeten worden bij het Kadaster. Om deze meldingen mogelijk te maken, is het TerugMeldSysteem (TMS) ontwikkeld. Dit TerugMeldSysteem is bekend onder de naam Verbeter de kaart, zie ook: https://verbeterdekaart.kadaster.nl. Naast deze website heeft het TMS ook 2 API’s (open en gesloten) zodat externe pakketten en portals kunnen worden aangesloten en een koppeling met Digimelding.

In het DevOps scrum team GGS wordt de software gerealiseerd, onderhouden en beheerd voor deze dienst TMS en de dienst GGC (Generieke Geo Componenten): hier worden generieke geo componenten gerealiseerd die bedoeld zijn voor viewers. Hiernaast is er de dienst Kaarten van Nederland, zie https://kaartenvannederland.kadaster.nl/.

Naast dit scrum team zijn er diverse andere scrum teams, bijvoorbeeld voor de diensten BGT en BRT, die samen de unit BSU1 vormen (Business Supply Unit 1).

Opdrachtomschrijving
Als Software Engineer backend werk je in een professioneel, ervaren en gedreven Agile team aan het uitvoeren van ontwikkelwerkzaamheden. Het betreft de software voor TMS en specifiek het onderhouden en het uitbreiden van de Java backend. Van de Software Engineer backend wordt verwacht dat hij/zij in sprints de code ontwikkelt en geautomatiseerde (unit) testen opstelt op basis van user stories.

Verder wordt verwacht dat de Software Engineer backend nauw samenwerkt met de leden van het scrum team en in staat is om, waar nodig, bij te dragen aan andere voorkomende werkzaamheden binnen het scrum team. Dit betreft dan met name uitvoeren van code reviews, uitbreidingen voor de generieke geo componenten (Angular/OpenLayers) en aanpassingen aan de print service. Wanneer nodig betreft het aanvullende taken als database wijzigingen, testen en productie ondersteuning.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

  • Java 11;
  • Spring;
  • Spring Boot;
  • Docker/Kubernetes;
  • SQL –Postgres.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

  • Realiseren van stories, automatiseren van unit testen en uitvoeren van code reviews;
  • Automatiseren van het software ontwikkelproces, onder andere van deployments (met Jenkinsfiles en Docker/Kubernetes);
  • Deelnemen aan Scrum / DevOps sessies, waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing;
  • Uitvoeren van impactanalyses en deelnemen aan planningsessies.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Software Engineer Backend die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.