thumbnail
thumbnail
Senior UX Designer DSO

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
32-40 Gelderland

Begindatum:

2 jan 2023

Einddatum:

30 jun 2023

Uren per week:

32-40

Publicatiedatum:

23 nov 2022

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team Viewer Documenten op Kaartis op zoek naar een Senior UX Designer.

Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. De Omgevingswet moet verheldering en efficiëntie bieden. Een samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

De teams binnen de OBO’s werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. In dat programma werken verschillende organisaties op een Agile wijze samen op basis van het SAFe framework. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal. 

De Viewer Documenten op de Kaart is de GEO-viewer van het DSO Omgevingsloket met professionele gebruikers en juristen als doelgroep. De viewer maakt het mogelijk om op te zoeken welke documenten gelden op een bepaalde locatie. Deze documenten zijn te bekijken in samenhang met documenten die in voorbereiding zijn en documenten die in de nabije toekomst gaan gelden. Ook is het mogelijk om documenten te bekijken die in het verleden geldig waren.

Opdrachtomschrijving
Als Senior UX Designer werk je in een professioneel, ervaren en gedreven

Agile/Scrum-omgeving. Je wordt ingezet binnen het team Viewer Documenten op de Kaart en je draagt ook bij aan de Stelselcatalogus DSO. Je krijgt als opdracht ontwerpen te maken die voldoen aan de WCAG richtlijn. Je inventariseert en analyseert de wensen van gebruikers, onderzoekt de behoeften van de doelgroep en je werkt concepten uit in wireframes en klikbare prototypes. Waar nodig ga je in gesprek met stakeholders en eindgebruikers.

Daarnaast maak je als UX designer deel uit van een virtueel UX team waarvan de leden van het team werken voor verschillende organisaties als Rijkswaterstaat en Kadaster. Het team bestaat momenteel uit 5 UX ontwerpers, 1 adviseur digitale toegankelijkheid, 1 content designer, 1 UX researcher, 3 front-end ontwikkelaars en 1 UX lead.

Ons doel is om nieuwe, gebruiksvriendelijke, toegankelijke en aantrekkelijke front-ends te ontwikkelen, die WCAG proof zijn en vervolgens door ontwikkelaars gebouwd kunnen worden. Je put uit ons bestaande Design System en draagt daaraan bij waar nodig. Ook bij het ontwikkelproces ben je nauw betrokken.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Agile/Scrum, SAFe;
 • Userflows, user story mapping, persona’s;
 • Stakeholder interviews en workshops;
 • Wireframes en prototyping;
 • UI design;
 • Usability testen;
 • GitHub;
 • Jira;
 • Miro.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • UX ontwerpen maken voor diverse DSO toepassingen volgens WCAG 2.1 richtlijnen;
 • User stories maken en input leveren aan front-end ontwikkelaars;
 • Naast details ook de hoofdlijnen zien en waar nodig afstemming opzoeken met andere teams;
 • Presenteren van ontwerpen en afstemmen met stakeholders;
 • Gebruikersonderzoeken initiëren, begeleiden en uitvoeren;
 • Binnen virtueel UX team samenwerken aan UX strategie.


Taken

 • Deelnemen aan sessies waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing;
 • Bijdragen leveren aan Design Systeem (DSO-Toolkit);
 • Actief deelnemen aan Scrum, Agile en SAFe events;
 • Input leveren aan front-end ontwikkelaars.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior UX Designer DSO die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.