thumbnail

Senior Software Engineer

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

ICT ACTIEF

Publicatiedatum:

13-01-2022

Sluitingsdatum:

24-01-2022

Begindatum:

01-02-2022

Einddatum:

31-01-2023

Uren per week:

36-40
€ 110,00
36-40 Zuid-Holland

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.


Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het UI team is op zoek naar een lead developer UI/Front-end.

Het KOERS systeem vormt het hart van de kadastrale registratie van objecten en rechten van het Kadaster en wisselt gegevens uit met veel andere informatiesystemen binnen het Kadaster. KOERS is ontwikkeld op een Linux platform met Java. Het KOERS systeem is in oktober 2018 live gegaan in een minimale oplevering en sindsdien wordt er volop aan doorontwikkeld door een viertal scrumteams.

 

Het KOERS systeem is opgedeeld in een aantal componenten omdat het een complex domein betreft, zowel qua proces als inhoud. De Front-end Developer wordt gevraagd voor het scrum team van de Userinterface component (UI-team). Dit component is een belangrijk onderdeel van de digitale werkplek voor ongeveer 250 medewerkers per dag, die zich bezighouden met het verwerken van veelal door notarissen aangeboden stukken (aktes). De focus van het UI-team ligt dan ook op het verhogen van Usability en Efficiency, teneinde dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sinds medio 2019 wordt er nauw samengewerkt met het AkteAI-team om de door hen ontwikkelde dataextractie-technologie in te passen in de Userinterface van KOERS. Ten behoeve van doorontwikkeling zal eind 2021 een UX-onderzoek worden gestart. Naast KOERS is eind 2019 een begin gemaakt met het ontwikkelen van een externe front-end voor de applicatie (Syvas) die gebruikt gaat worden bij het aanleveren van stukken. Beide applicaties zullen in 2022 worden doorontwikkeld in het UI-team.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 1. Angular (10+);
 2. Vue 3;
 3. CSS;
 4. Javascript/Typescript;
 5. Java (Spring);
 6. Eventsourcing (AXON);
 7. Oracle DB;
 8. Docker;
 9. Kubernetes;
 10. Splunk;
 11. XML / JSON;
 12. Git/Github;
 13. IntelliJ;
 14. Cypress.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Uitdenken en toepassen van front-end oplossingen;
 • Uitdragen van een visie op frontend development en concretiseren van deze visie;
 • Intensieve samenwerking met andere componentteams (Backend);
 • Uitvoerende rol binnen het scrum team samen met de andere developers (refinen, plannen, uitvoeren, evalueren).

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Software Engineer die deze organisatie zoekt?