Begindatum:
1 jan 2022Einddatum:
31 dec 2022Uren per week:
36-40Publicatiedatum:
25 nov 2021Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.
Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.
Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.
Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team DataHUB (DHUB) is op zoek naar een Senior Software Engineer.
Het DHUB team vervult een belangrijke rol in de ambitie van het Kadaster om geo-informatie altijd en overal beschikbaar te maken voor diverse doelgroepen. Binnen het DHUB-project wordt gewerkt aan gedeelde voorzieningen om informatie te verstrekken aan afnemers binnen en buiten Kadaster. Op basis van deze voorzieningen dienen afnemers in staat te zijn hoogwaardige producten te ontwikkelen voor de eindgebruiker, zonder hiervoor eigen kopieën van datasets aan te hoeven leggen (data bij de bron).
De DHUB-voorzieningen worden ontwikkeld op basis van een microservices architectuur conform het separation of concerns en API-first principe. Microservices zijn in hoge mate van elkaar ontkoppeld en communiceren onderling via gRPC, GraphQL en REST API’s, zowel synchroon als asynchroon. Deze API’s bieden rijke functionaliteit, zoals samengestelde bevraging over verschillende datasets, tijdreizen, (fuzzy) search en notificaties (push). Betrouwbaarheid, performance en hoge beschikbaarheid zijn hierbij van cruciaal belang om bedrijfskritieke applicaties in de toekomst afhankelijk te kunnen maken van deze gedeelde voorzieningen.
De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn