thumbnail
thumbnail
Cloud Security Architect

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

ICT
Sluit over 3 dagen
€ 125,00
36-40 Gelderland

Publicatiedatum:

19-01-2023

Sluitingsdatum:

31-01-2023

Begindatum:

13-02-2023

Einddatum:

31-01-2024

Uren per week:

36-40

Organisatie
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.

Team

Het team Architectuur en Informatiemanagement (A&I) binnen de directie DGV is op zoek naar een Cloud Security Architect. Het team Architectuur en Informatiemanagement begeleidt het Kadaster bij het door ontwikkelen en vernieuwen van waardestromen en de ondersteunende diensten. Wij verbeteren continu de productie- en distributieprocessen en ondersteunende architectuur van onze organisatie.

Het Kadaster zit midden in een Digitale- en Cloud transformatie. Na de eerste succesvolle transformatie programma’s is het tijd gekomen om deze transformatie verder te stroomlijnen en te standaardiseren. Het Kadaster heeft gekozen hiervoor een Cloud Center of Excellence (CCoE) en Cloud Competence Center (CCC) in te richten.

De voornaamste verantwoordelijkheden van het CCoE is het vaststellen van Kadaster breed Cloud architectuur processen, kaders en richtlijnen voor de digitale- en Cloud transformatie strategie. Opstellen en bewaken van Cloud ‘best practices’, architectuur visie en roadmaps en het initiëren van een Kadaster cloud community.

Verder ondersteunt  het CCoE de business teams gedurende  ontwerp fase van hun cloud adoptie projecten. De CCoE werkt nauw samen met de Cloud Advisory board (ABC) waar Cloud sourcing vraagstukken en de prioriteiten worden vastgesteld.

Het CCC zal zorgen voor het inrichten, bewaken en verbeteren van cloud consumptie ten behoeve van de DevOp business teams. Het maken en onderhouden van veel gebruikte Cloud patterns en blauwdrukken, verhogen van de automatiseringsgraad en inrichten van een (multi-) cloud management platform behoren tot de kern taken van de CCC. De CCC zal ook de kennis en ondersteuning leveren aan de DevOp teams tijdens bouw en migratie projecten.

Voor het onderdeel CCoE zijn we opzoek naar een ervaren Cloud Security Architect met ervaring met het opstellen van Cloud securityrichtlijnen en best practices en het implementeren en bewaken (geautomatiseerde) Cloud securitycontroles.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Novius Raamwerk, NORA, NIST, GDPR, ISO-27017, ISO-27018, Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), CIP, CIS

 • Containerization, Microservices, Automation, MS Azure, AWS

 • Azure AD, Keyvault, MS defender for Cloud, Azure Sentinel, Azure Security centre

 • ‘Azure well architected framework’

 • Zero Trust architectuur

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Opstellen van Cloud securityrichtlijnen;

 • Advies geven mbt Cloud security vraagstukken;

 • Opstellen van cloud security best practices en blauwdrukken;

 • Input leveren voor de roadmaps en lifecycle management;

 • Verhogen van de automatie graad van Cloud Security controles;

 • Ontwikkelen van begrijpbare en inpasbare Cloud security architectuur;

 • Ondersteunen DevOps teams bij het migratie en implementatie van nieuwe applicaties;

 • Afstemming met projecten en stakeholders;

 • Continu verbeteren van processen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Cloud Security Architect die deze organisatie zoekt?