thumbnail
thumbnail
Senior Adviseur Privacy

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 120,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 jan 2024

Einddatum:

31 dec 2026

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

18 sept 2023

Type inzet
Wij richten ons met deze aanvraag tot álle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren.

Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit van de vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid, kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis een arbeidsverhouding en dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt. De opdracht start op het moment dat de kandidaat start en de opdracht stopt op het moment dat het resultaat door de politie goedgekeurd is (decharge). Tussentijds evaluatie zal periodiek en in afstemming plaatsvinden.

Algemeen
De Dienst Informatie Management van de politie zorgt ervoor dat de collega’s op straat én op kantoor, op de juiste manier worden ondersteund met maatwerkinformatievoorzieningen.

De Politie is een informatie-intensieve organisatie die op het juiste moment en op een veilige manier over correcte gegevens van de juiste kwaliteit moet kunnen beschikken. Binnen het Politie Diensten Centrum en de Dienst IM is de sector Gegevensgebruik en –beheer (GGB) voor deze taak verantwoordelijk.

De sector GGB bestaat uit vier teams. De teams ‘User Experience’, ‘Gegevensmanagement’, IV 'Architectuur' en 'Expertisecentrum Privacy'. De sector GGB heeft een richtinggevende en bewakende rol op het gebied van architectuur, kwaliteit van gegevens, user experience en privacy. Tevens zien we toe op de naleving van wet- en regelgeving op de genoemde gebieden; we hebben daarbij een regie-, beheer-, kennis- en controlefunctie.

Het werk
Als Senior Privacy Adviseur ga je aan de slag binnen het Expertisecentrum Privacy. Hier ben je het aanspreekpunt op privacygebied bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties binnen de politie. Voor veel van deze (nieuwe) applicaties moet in het kader van de AVG en Wpg een GEB (DPIA) worden uitgevoerd. De senior privacy adviseur begeleidt dit proces, geeft gedegen informatie over de privacyaspecten en voert gezamenlijk met de verantwoordelijke Product Owners een GEB uit. De senior adviseur privacy weet een goed evenwicht te vinden tussen enerzijds de noodzaak tot het uitvoeren van een GEB en de implementatie van de bijbehorende mitigerende maatregelen en anderzijds de flexibiliteit die noodzakelijk is binnen een Agile ontwikkelproces.

Naast het uitvoeren van GEB's (DPIA's) verwachten wij ook dat de senior privacy adviseur zelfstandig projecten en programma’s kan adviseren op het gebied van privacywetgeving.

Verder is een belangrijk onderdeel van deze opdracht het begeleiden van de huidige interne medewerkers van het Expertisecentrum Privacy doormiddel van kennisoverdracht. Zodat het Expertisecentrum Privacy een volgende stap kan maken in haar volwassenheid.

Doelstelling
Het doel is om privacy compliancy binnen de politie in goede banen te leiden. Dit doe je o.a. door het uitvoeren van GEB's (DPIA's), het geven privacy advies, maar ook in het begeleiden van de interne medewerkers.

Verantwoordelijkheden
Als senior adviseur privacy ben je verantwoordelijk voor het:

 • Zelfstandig beoordelen en uitvoeren van GEB's (DPIA's)

 • Zelfstandig geven van privacy advies in projecten en programma's

 • Begeleiden van huidige medewerkers.

Contacten
Zowel interne als externe contacten. Met name binnen de IV-organisatie en met leveranciers of ketenpartners.

Opleiding

 • Minimaal een afgeronde, erkende en volwaardige juridische opleiding op WO niveau. Bij voorkeur in de richting van privacy of IT-recht.

 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een CIPP/E certificering of een vergelijkbaar alternatief.

Professionele kennis en werkervaring

 • Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring met complexe privacyvraagstukken.

 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van GEB's (DPIA's) binnen complexe organisaties.

 • Minimaal 5 GEB's (DPIA's) afgerond.

 • Aantoonbare werkervaring met het begeleiden of coachen van (junior) medewerkers.

 • Aantoonbare werkervaring met privacy binnen een IT-omgeving. Dit betekent dat je bijvoorbeeld betrokken bent geweest bij software ontwikkeltrajecten.

 • Aantoonbare werkervaring met de Wet Politiegegevens (Wpg).

 • Aantoonbare werkervaring met het werken in een Agile/Scrum omgeving.

Competenties

 • Coachen

 • Klantgerichtheid

 • Netwerkvaardigheid

 • Organisatievermogen

 • Overtuigingskracht

 • Initiatief

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Adviseur Privacy die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.