thumbnail
thumbnail
PKI Solution Architect

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Sluit over 7 dagen
€ 120,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 aug 2023

Einddatum:

31 jul 2026

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

23 mei 2023

Type inzet
Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de Wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP'er uitgevoerd te worden.

Piketdiensten zijn een onderdeel van deze opdracht.

Omschrijving van de opdracht
Het Infrabedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van PKI-diensten en richt zich op het vlak van PKI en Certificate Key Management Systeem (CKMS) ontwerp.

De gevraagde architect draagt zorg voor de vertaling van beleid en architectuur naar concrete PKI oplossingen en ondersteunt hiermee de invulling van de producten portfolio en dan met name voor het Infrabedrijf. De PKI-omgeving kenmerkt zich door een hoge mate van complexiteit veroorzaakt door de hoge eisen op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en voorspelbaarheid. Als Solution Architect PKI bedenk je technische oplossingen op een dusdanige manier dat deze succesvol geïmplenteerd kunnen worden. Dit doe je door ervoor te zorgen dat de technische en functionele wensen van de klant overeenkomen met onze eigen technische eisen en implementatie en volgens de geldende architectuurkaders en -richtlijnen. Tevens ben jij in staat om junior collega’s te ondersteunen, dan wel te sturen. Jij bent verantwoordelijk voor de solution architectuur en geeft ondersteuning bij het opstellen van de referentiearchitectuur. Je analyseert eisen rondom PKI, Crypto en het CKMS, bent een gesprekspartner voor de klant en adviseert de klant. Daarmee ben jij de vertegenwoordiging van het Cluster bij de klanten. Je ondersteunt met jouw technische kennis architecten bij het maken van het ontwerp en maakt gedetailleerde technische ontwerpen op het gebied van PKI, Crypto en het CKMS. Je ondersteunt bij de implementatie en de koppeling aan PKI. Met behulp van het CKMS bewaak jij de compliancy met de requirements. Je onderhoudt technisch contact tussen de klant, Architecten en projectleiders.

Doelstelling
Het doel van deze opdracht is het leveren van een generiek betrouwbaar PKI en CKMS-dienstverlening aan onze afnemers (klanten). Het resultaat/ product dat de kandidaat bij deze opdracht dient aan te leveren is de architectuur van de te leveren oplossing samen met overige productlijnen en onze afnemers.

De volgende resultaten dienen opgeleverd te worden aan het einde van dit project:

 • Infrastructuur ontwerp;

 • Concrete vertaling van Klantvraag/ functionele vraag naar technische oplossing;

 • Concrete bijdrage leveren aan architectuur vraagstukken;

 • Concrete en meetbare technische en procesmatige verbetering doorgevoerd tav de dienstverlening

Verantwoordelijkheden
Er wordt van je verwacht dat je technische afhankelijkheden herkent en dat je anticipeert op veranderingen. Gedurende de opdracht kom je in aanraking en houd je verbinding met de stakeholders van het InfraBedrijf en Productiehuis. Op technisch vlak heb je, naast contact met de onze engineers van de productlijn, intensief contact met Enterprise-, security-, domeinarchitecten, en andere solution architecten van zowel afnemers als leveranciers.

Contacten

 • Contacten intern

 • PKI Stakeholders

 • CA providers

 • Leveranciers

Opleiding
Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau. Losse (deel)certificaten worden niet als gelijkwaardig gezien.

Professionele kennis en werkervaring

Eisen:

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de richting van Solution Architect binnen een complexe en grote organisatie (meer dan 1.000 medewerkers).

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Windows OS.

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met een Certificate Key Management Systeem.

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als PKI Solution Architect.

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met CPS, Certificaat Profielen (CP) en PKI-documentatie.

Wensen:

 • Aantoonbare werkervaring met en kennis van ICT infrastructuur componenten.

 • Aantoonbare werkervaring met functioneel beheer Windows 10 systemen.

 • Aantoonbare werkervaring met functioneel beheer CKMS (LCM).

 • Aantoonbare werkervaring met operationeel beheer CKMS (up-en running services, probleem analyse etc).

 • Aantoonbare werkervaring met en kennis van ICT infrastructuur componenten.

 • Aantoonbare werkervaring met en kennis van HS.

 • Aantoonbare werkervaring met OpenSSL/ P12/ CRT/ PEM voor inter en publieke certificaten.

Competenties
Zie omschrijving van de opdracht

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de PKI Solution Architect die deze organisatie zoekt?