Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen, Nederland
Opdrachtgever
De HBEL gemeenten staan voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren zijn dorpen met een eigen karakten. Zij hebben ook veel gemeen. Zo zijn het alle vier dorpen waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.
Opdracht
Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (de HBEL-gemeenten) hebben gezamenlijk de ambitie om de beweging te maken naar (relatief) minder inzet van geïndiceerde ondersteuning, en meer inzet vanuit lichtere basisondersteuning. En om meer samenwerking tussen het sociaal domein en de zorg te realiseren.
De HBEL-gemeenten hebben een schets gemaakt van de gewenste klantreis om deze beweging te realiseren. Hierbij is voor de inwoner duidelijk waar hij/zij met vragen voor ondersteuning terecht kan. Ook is met deze klantreis de samenwerking tussen sociaal domein en zorg beter vorm te geven: het is dan direct duidelijk voor professionals uit de zorg waar zij terecht kunnen voor het doorverwijzen van inwoners, overdragen van inwoners en voor het samenwerken met professionals en consultatie met het sociaal domein.
Deze werkwijze kenmerkt zich door:
Eén toegang sociaal domein. De inwoner kan voor alle vragen in het SD terecht op 1 plek. Van hier wordt de inwoner geholpen, zo min mogelijk doorverwezen. Zo veel mogelijk een inwoner helpen en eventueel overdragen. Concreter:
Een website, mailadres, telefoonnummer waar de inwoner terecht kan voor alle vragen. Dit kunnen fysiek meerdere plekken zijn in de HBEL gemeenten.
Afspraken tussen partijen over de inzet in deze toegang en de verbinding tussen deze toegang en de eigen zichtbaarheid/bereikbaarheid van organisaties (klantreis).
1 Werkwijze triage/vraagverheldering (mogelijk gebruik makend van de insteek van positieve gezondheid).
Als nodig: werkwijze voor inzet basisondersteuning of opschalen voor indicaties. Zoveel mogelijk vanuit deze plek vervolgafspraak maken voor inwoner met professional (ipv doorverwijzen) en info van intake overdragen.
Aan de achterkant werken de professionals van het sociaal domein, de wijkverpleging, en mogelijk diverse zorgpartijen, als 1 team samen. Aandachtspunten:
Streven is vanuit 1 contactpersoon voor de inwoner, vanuit 1 plan.
Gezamenlijk verhaal naar inwoner toe waarvoor professionele ondersteuning is en wat aan inwoners zelf/gezamenlijk is (en hoe professionals dat kunnen ondersteunen)
Zorg-professionals hebben hiermee ook de plek waar zij terecht kunnen voor verwijzing, samenwerking en consultatie met het sociaal domein.
Door monitoring/analyse/evaluatie van onder meer de verwijzingen, vragen en inzet, meer zicht krijgen op de thema’s waarop voor onze inwoners de vragen zitten waarvoor de samenwerking zorg-sociaal domein belangrijk is. En waarop we vervolgens onze kunnen verbeteren. Bij verbeteringen kan het gaan om zowel betere (gezamenlijke) ondersteuning/samenwerking rondom inwoners, als andere inzet van (collectieve) preventie en sociale basis.
We hebben de beoogde veranderingen opgesplitst in doelen die met vijf projecten gerealiseerd moeten worden. Het realiseren van een samenwerking tussen meerdere partijen is hierbij een rode draad:
Het realiseren van een toegang waar inwoners alle informatie, advies en (basis)ondersteuning kunnen vinden m.b.t het sociaal domein, in de BEL-gemeenten.
Het realiseren van een toegang waar inwoners alle informatie, advies en (basis)ondersteuning kunnen vinden m.b.t. het sociaal domein, in Huizen. Aangezien in de BEL-gemeenten deels andere partijen zijn betrokken dan in Huizen, zijn voor nu hier twee aparte projecten geformuleerd. De ambitie is wel eenzelfde werkwijze.
Het versterken van het netwerk van professionals sociaal domein die als 1 team volwassenen ondersteunen in de BEL.
Het versterken van het netwerk van professionals sociaal domein die als 1 team volwassenen ondersteunen in Huizen. Ook hier is de ambitie een HBEL werkwijze.
De concretisering van de samenwerking zorg-sociaal domein in de HBEL.
Het proces in 2 delen opgesplitst. Een eerste fase van drie maanden waarin de projectplannen worden uitgewerkt en draagvlak wordt gecreëerd bij de belangrijkste stakeholders. In de tweede fase worden de projecten uitgevoerd.Aan het eind van de eerste fase bepalen daarmee het vervolg. En vandaar de mogelijkheid tot verlening van de opdracht na de eerste fase tot eind 2025.
Jouw belangrijkste werkzaamheden:
De projectleider vertaalt de huidige kaders voor de projecten naar uitgewerkte projectplannen en creëert draagvlak voor deze plannen bij de interne en externe stakeholders.
Deze projecten uitvoeren: de benoemde resultaten realiseren.
Doorlopend monitoren, signaleren aandachtspunten, zonodig voorstellen voor aanpassingen aan de projecten formuleren.
Hierbij werk je in de uitvoering samen met diverse mensen. Van professionals die in direct contact me inwoners uitvoering geven aan taken, adviseurs beleid en bedrijfsvoering, tot aan management en bestuurders.
Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op hbo niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met functioneel leidinggeven aan strategische projecten binnen het sociaal domein van een gemeente;
3. Aantoonbare werkervaring met het realiseren van samenwerking binnen en buiten de gemeente gericht op het sociaal domein.
Gunningscriteria (weging)
4. Een maximum uurtarief van €110,- exclusief BTW, inclusief reiskosten woon-werkverkeer (30 punten).
5. Aantoonbare ervaring met transformatieprocessen gericht op gemeentelijke toegangen sociaal domein of sociale wijkteams (het vertalen van strategie naar uitvoering) (40 punten);
6. Uiterlijk beschikbaar per 1 december 2024 voor minimaal 32 uur per week gedurende de gehele opdracht en de mogelijke verlengingen (20 punten);
7. Een afgeronde opleiding op wo niveau (10 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Competenties
Complexe vraagstukken oppakken vanuit beknopje kaders, en deze vertalen in een voor anderen begrijpelijk handelingsperspectief;
Helder en vlot kunnen schrijven en verbaal mensen met diverse achtergronden mee kunnen nemen;
In staat om richting te geven en anderen daarin mee te nemen;
Sterk ontwikkelde politie bestuurlijke antenne
Resultaatgericht;
Verbinder: je hebt oog voor verschillende belangen, weet partijen te betrekken om zo gemeenschappelijke oplossingen te bereiken.
Beoordelingssystematiek
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen.
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen/knock-outcriteria in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie vijf (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd.
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:
Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 12 november 2024 De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 8 november bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 5 november 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden uiterlijk op donderdag 7 november 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 8 november 2024, 12.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.