thumbnail
Coördinator Grondverwerving

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Poldermolen 2, 3994 DD Houten, Nederland

Ruimtelijke Ordening
Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32 - 36 Utrecht

Publicatiedatum:

09-05-2022

Sluitingsdatum:

17-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

-

Uren per week:

32 - 36

Organisatie
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.
HDSR is in transitie om voorbereid te zijn op de veranderende opgaves die van buitenaf op haar af komen. HDSR zit middenin een grote opgave: zij doet een forse inspanning en bijdragen aan het Hoog Water Beschermingsprogramma. Dit maakt dat er aanzienlijke projecten gestart zijn en worden.

Opdracht
Gelet op de grote hoeveelheid werk de komende tijd zijn er extra handen nodig in de projectmatige verwerving van grond en de advisering daarover. Als Coördinator Grondverwerving vervul je een coördinerende rol als het gaat om de grondzaken binnen het project Sterke Lekdijk (Sterke Lekdijk - HDSR). Je organiseert de verwerving van gronden voor het uitvoeren van dit project. Je opereert in een complexe omgeving waarin je zowel stuurt als adviseert. Je stelt grondverwervingsplannen op en, in samenwerking met de omgevingsmanager, bouw je het team op dat nodig is voor de grondverwerving. Je coördineert de verwerving en rapporteert daarover. Zelfstandigheid is een must in deze rol. Je bent medeverantwoordelijk voor het bewaken van de uitgangspunten van ons grondbeleid en de continuïteit ervan, waaronder de bestuurlijke afstemming. Bovendien help je het team Grondzaken (GZ), waar je onderdeel van uitmaakt, met het verder professionaliseren van werkstromen. Met jouw inspanningen help je anderen hun doelen te behalen.

Afdelingsinformatie
De opdracht hoort bij het team Grondzaken (GZ), dat deel uitmaakt van de afdeling Waterbeheer. Team GZ is verantwoordelijk voor de bewaking en uitvoering van het grond- en vastgoedbeleid van het Hoogheemraadschap. Vanuit dit team worden taken verricht voor zowel de beheerorganisatie als voor (grote) projecten, zoals de versterking van de Lekdijk, de verbetering van de regionale waterkeringen en de uitbreiding van de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA+). Voor de projectmatige grondverwerving is een raamovereenkomst gesloten met een viertal partijen, waarmee je in de rol van Coördinator Grondverwerving gaat samenwerken.

Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde HBO-bachelor opleiding;
2. Minimaal 4 jaar werkervaring met grondzaken/grondverwerving in de afgelopen 5 jaar;
3. Minimaal 5 jaar werkervaring met het coördineren van projecten m.b.t. de verwerving van gronden in de afgelopen 8 jaar;
4. Minimaal 32 uur per week beschikbaar, gedurende 7 maanden vanaf start opdracht;
5. Uiterlijk beschikbaar per 1 juni 2022. 

Gunningscriteria (weging)
6. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor in de richting van Civiele Techniek, Ruimtelijke Ordening of Landelijk Vastgoed (10 punten);
7. Minimaal 8 jaar werkervaring met vastgoed/grondverwerving bij een waterschap of andere overheidsorganisatie in de afgelopen 10 jaar (30 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met grootschalige grondverwerving volgens een procesaanpak en de aan- en verkoopprocedures die daar bij horen in de afgelopen 10 jaar (minimaal 2 referentie voorbeelden) (25 punten);
9. Aantoonbare kennis van óf werkervaring met relevante wet- en regelgeving, bijvoorbeeld; de Wet Ruimtelijke Ordening, Onteigeningswet, Omgevingswet en Europees landbouwbeleid (20 punten);
10. Uurtarief maximaal €100,- exclusief BTW, inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender (15 punten).

Competenties

  • Zelfstandig kunnen plannen en organiseren;

  • Senioriteit en coachende vaardigheden;

  • Omgevingsbewustzijn en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen;

  • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, waardoor je op alle niveaus gesprekspartner bent en kunt schakelen in stijlen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht een fee in rekening bij de winnende leverancier van €2,50 per gewerkt uur.  

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de HDSR zijn gepland op woensdag 18 mei 2022 tussen 13.00 uur en 15.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdagmiddag 17 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Coördinator Grondverwerving die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.