thumbnail
Teamleider Publiek en Communicatie

gemeente Weststellingwerf

Griffioenpark 1, 8471 KR Wolvega, Nederland

Communicatie
Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
36 uur per week Friesland

Publicatiedatum:

16-06-2022

Sluitingsdatum:

24-06-2022

Begindatum:

01-07-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36 uur per week

Het bouwen aan een samenwerkend team en het ondersteunen, faciliteren en adviseren van de organisatie, de directie en bestuur op het gebied van dienstverlening, communicatie en participatie is jouw hoogste prioriteit. Dit alles vanuit een gezamenlijke visie en bijbehorende cultuur. Je faciliteert medewerkers om zich door te ontwikkelen en je bent in staat de bedoeling van integraal werken aan te jagen en in te bedden in onze manier van werken.  

De inhoud van je werk

Als teamleider Publiek en Communicatie (+/- 15 fte) geef je leiding en richting aan de ontwikkeling van de medewerkers. Het binden en boeien van de medewerkers staat hierbij centraal. Je ondersteunt en coacht hen bij hun persoonlijke ontwikkeling en voert gesprekken in het kader van de gesprekscyclus. Je bent sparringpartner voor medewerkers over processen en inhoud, maar vooral over het stimuleren van de professionele ontwikkeling en het eigenaarschap van de medewerkers.Samen creëer je de gewenste cultuur (professionele dienstbaarheid, integraliteit, maatwerk, eigenaarschap en wendbaarheid) waarin er gesproken kan worden over resultaten, houding, gedrag en de kwaliteit van het werk en geeft zelf het goede voorbeeld. Hierbij stuur je op de integraliteit tussen teams, wendbaarheid rondom opgaven en concernbelang in het algemeen.

Daarnaast:

  • voer je taken uit onder verantwoordelijkheid van het directieteam en ben je klankbord voor het directieteam op tactisch en strategisch niveau;
  • geef je duidelijkheid en kaders als het proces hierom vraagt en breng je focus aan;
  • vertaal je de organisatiekoers naar het team en stuur je op de afgesproken doelen en resultaten, ook in houding en gedrag;
  • bewaak en stuur je op stevig budgethouderschap en acteer je hier zelf ook in (als budgethouder);
  • ben je, indien van toepassing, voor de individuele leden van het college van B&W aanspreekpunt voor de inhoudelijke dossiers die bij het team horen en ben je, indien van toepassing, verantwoordelijk voor samenhang, overzicht en integraliteit richting portefeuillehouder; 
  • weet je bestuurlijke ambities en opgaven te prioriteren (in afstemming met de bestuurder en directie) en te vertalen naar concrete opdrachten voor het team.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Het team Publiek en Communicatie is het eerste kanaal voor contact en verbinding met de samenleving. Het team beantwoordt eerstelijns vragen, verricht alle werkzaamheden op het gebied van burgerzaken, geeft communicatieadvies en -ondersteuning aan de organisatie en onderhoudt contact met de dorpen.Je komt te werken in het gemeentehuis van Wolvega op de begane grond. Binnen het team publiek en communicatie heerst een informele sfeer. We werken met elkaar aan een goede dienstverlening richting onze inwoner en proberen deze dienstverlening met elkaar te professionaliseren.

Wat breng je mee?

Jij bent bekend met generalistisch werken en kunt dit toepassen in de aansturing. Je bent betrokken en een verbinder pur sang en mensen willen graag met én voor je werken. Dat realiseer je mede dankzij je onmiskenbare inlevingsvermogen en empathie. Je bent pragmatisch ingesteld en bent in staat ad hoc oplossingen te organiseren. Bij voorkeur heb je ervaring met duaal leiderschap en kun je op verschillende niveaus helder en duidelijk communiceren. Daarnaast heb je:

  • een relevant HBO en/of WO-diploma;
  • ten minste 3 jaar werkervaring als teamleider van een soortgelijk team;
  • een politiek-bestuurlijk bewustzijn en kun je op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig werken en daarbij handelen met besef van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van onderwerpen.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Teamleider Publiek en Communicatie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.