thumbnail
thumbnail

Technical Consultant (nieuwe uitvraag)

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
18-36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

29 feb 2024

Uren per week:

18-36

Publicatiedatum:

15 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
We hebben een Technical Consultant nodig voor de implementatie van Security Incident

Zijn/haar belangrijkste activiteiten omvatten:

 • Het definiëren van de parameters voor de implementatie van SIR door af te stemmen met het Security Operations team (vraag – functionele eisen)

 • Het vertalen van de functionele vereisten van het SecOps-team naar een blauwdruk of ontwerp op hoog niveau voor de feitelijke implementatie van de SIR-module, aandachtspunt:

  • Definitie van discovery channels (geen integratie vereist)

  • Prioritering van beveiligingsincidenten

  • Analyse- en responsacties – automatisering

  • Remediation

  • Dashboarding en rapportage

  • Usecase management waarbij we graag onze custom usecases geplot zien in de SIR module op de mitre attack.

 • De bovengenoemde afstemming wordt bereikt door de Technical Consultant door het leveren en gebruiken van het standaard ServiceNow draaiboek, workshop materiaal en documentatie-instrumenten

 • Voorbereiden en bespreken van de implementatie van het ontwerp en de configuratie van de SIR module in ServiceNow met twee Gemeente Utrecht ServiceNow engineers

 • Coaching van de twee engineers bij de implementatie van de SIR module: het is de bedoeling dat de twee Gemeente Utrecht ServiceNow engineers de SIR module implementeren en configureren maar dat de Technical Consultant in eerste instantie het voortouw neemt en gaandeweg overstapt naar de rol van technisch coach en zorgt voor de nodige kennisoverdracht; de twee Gemeente Utrecht ServiceNow engineers hebben On Demand trainingen gevolgd (niveau: Security Operations Fundamentals en Security Incident Response (SIR) Implementation). Na het project kunnen de twee Gemeente Utrecht ServiceNow engineers optreden als SIR Systeembeheerder

 • Overzicht van de implementatie en afstemming van de releaseplanning

Dit is wat wij doen
DomstadIT ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en virtualisatie. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

Hier zijn we trots op
Wij willen voorop lopen in innovatie. De voorzieningen Hosting, Connectivity, Cloud en Werkplekken zullen snel grote sprongen maken op gebied van cloud computing, waaronder de introductie van Docker Containers, Netwerkvirtualisatie en cloud desktop.
Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om de beste IT te leveren aan onze organisatie en daarmee aan onze stad. Wij gaan respectvol met elkaar om en staan samen voor de diensten die wij als team leveren.

Onze plek in de organisatie
DomstadIT bestaat uit voorzieningen en expertise teams. DomstadIT is één van de ‘interne bedrijven’ die de andere organisatieonderdelen adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van hun bedrijfsvoering. Om goede resultaten te halen, bij te blijven en te vernieuwen, werken we nauw en veel samen met de organisatieonderdelen en met marktpartijen.

Je komt te werken bij DomstadIT bij het expertise team IT4IT. We zorgen voor de uitvoering van de technische support van de dienstverlening in de volle breedte. IT4IT is naast het leveren van Monitoring ook verantwoordelijk voor de procesondersteuning op basis van ITIL. Dit doen we door het beschikbaar stellen van een service management tool, ServiceNow, en het leveren van ondersteuning door proces managers. We lossen samen met onze leveranciers verstoringen op, we voorkomen verstoringen door pro-actieve monitoring. We werken procesmatig (ITIL, Agile). Samen met de collega’s van DomstadIT zorgen we voor de levering van de afgesproken functionaliteit en kwaliteit aan de klant/eindgebruiker.

Dit breng je mee

 • Aantoonbaar werk-en denkniveau op HBO niveau (ICT/ techniek).

Wij vragen van de Technical Consultant om:

 • Nederlandse taalvaardigheid C1 of hoger

 • Ervaring met Agile methodologie

 • In bezit zijjn van Certificeringen (alle genoemde items):

  • de ServiceNow Advanced Administrator-certificering en

  • Gecertificeerd implementatie specialist voor IT Service Management (CIS-ITSM)

  • ServiceNowCertifiedSpecialist–SecurityIncidentResponse(SIR)certificering

 • Ervaring hebben met ServiceNow op het niveau van minimaal 'Expert System Administrator' en Professional of Expert Implementer

Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig. In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord en op schrift) en een echte team player.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Technical Consultant (nieuwe uitvraag) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.