thumbnail
thumbnail
Strategisch projectmanager Natuurgebied Zuilen

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
€125
20 Utrecht

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

02-12-2022

Begindatum:

15-12-2022

Einddatum:

15-12-2023

Uren per week:

20
Strategisch projectmanager Natuurgebied Zuilen
Periode: Vanaf 15 december 2022 tot 15 december 2023. Met optie tot verlenging van maximaal 12 maanden (24 maanden totaal is maximale inleentermijn).
Belasting: 20 uur per week gemiddeld
Tarief: 125 inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland met een verwachte groei naar 450.000 inwoners in 2040. In de onlangs door de raad vastgestelde Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 staat hoe Utrecht de komende 20 jaar wil inzetten om de verwachte groei op een gezonde wijze te faciliteren. Utrecht ontwikkelt zich tot een 10 minuten-stad, waar openbaar vervoer, groen, winkels, sport, cultuur en andere dagelijkse voorzieningen binnen 10 minuten afstand in de buurt zijn. De groei zal vooral binnenstedelijk worden gerealiseerd en rond een aantal (hoog) stedelijke nieuwe knooppunten.

Een belangrijk onderdeel van de RSU 2040 is de Groene Schaalsprong. Een schaalsprong in het groen is nodig om de stad klimaatbestendig en gezond te maken voor de huidige en toekomstige bewoners, werknemers en bezoekers. Concreet betekent de Groene Schaalsprong dat er binnenstedelijk 440 ha groen moet worden toegevoegd en 250 ha buiten de stad. Hiervoor heeft het college een aantal icoonprojecten benoemd. Een van deze icoonprojecten is het project Natuurgebied Zuilen. In het coalitieakkoord Utrecht 2022 2026 Investeren in Utrecht: kiezen voor gelijke kansen, betaalbaar wonen en klimaat is de ambitie opgenomen om Natuurgebied Zuilen als een van de parken toe te voegen aan de stad in deze collegeperiode. Natuurgebied Zuilen bestaat nu vooral uit bos en weilanden. Wij willen hier, samen met de stad, een groot groen gebied van maken met veel natuur, ruimte om te wandelen, verblijven, te sporten en de cultuurgeschiedenis te ervaren. Het gebied wordt een ruim veertig hectare grote schakel tussen de stad en het landschap aan de noordwestzijde van Utrecht.
Hiervoor hebben we een visie opgesteld die tot 24 november ter inzage ligt. Meer informatie over het project vind je op: Natuurgebied Zuilen | Gemeente Utrecht.

Dit is je werk
Jouw werk bestaat uit het organiseren en coordineren van het proces voor vaststelling van de visie door de raad en de vervolgfasen voor uitwerking van de visie naar concrete uitvoering(splannen) en alles wat daarbij komt kijken. Hiervoor wordt ook een participatieplan opgesteld met bewoners en belanghebbenden, waarin je nauw samenwerkt met de omgevingsmanager. Voor deze rol zoeken we iemand die omgevingsbewust en politiek sensitief is. Je bent in staat om samen met de omgevingsmanager bijeenkomsten met belanghebbenden in een ontspannen sfeer te laten verlopen, en tegelijkertijd duidelijk kaders te stellen. Het project heeft een breed projectteam dat je aanstuurt.

Dit vragen we van je
 • Aantoonbaar HBO/WO werk-en denkniveau;
 • minimaal 10 jaar ervaring als strategische projectmanager bij een grote gemeente (100.000+ of G4 gemeente);
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van politiek-bestuurlijke besluitvorming bij een 100.000+ gemeente;
 • Je geniet de voorkeur als je al eerder in de openbare ruimte en met groen gewerkt hebt;
 • Je hebt in minimaal 5 projecten ervaring opgedaan met het organiseren van samenwerking met bewoners;
 • Je kunt goed opereren in een speelveld met verschillende belangen;
 • Je opereert strategisch, kunt goed boven de partijen staan, je kunt lijnen uitzetten voor de langere termijn en je bent pragmatisch, flexibel en oplossingsgericht.
   
Goed om te weten:
Mochten wij meerdere geschikte kandidaten spreken dan behoudt de gemeente zich het recht voor om eventueel een extra kandidaat aan te nemen.

De gesprekken worden gevoerd op 5 december tussen 12.30 en 15.30u
Er volgt eventueel een 2e ronde op 8 december, ofwel in de ochtend of in de middag.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Strategisch projectmanager Natuurgebied Zuilen die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.