thumbnail
thumbnail
Solution Architect Publieksdienstverlening Common Ground (32 - 36 uur)

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Sluit over 3 dagen
Deze inhuuropdracht is verlopen
110
32-36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

20 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Het programma versterken Common Ground zoekt een Solutionarchitect Dienstverlening
De gemeente Utrecht is grootschalig in ontwikkeling. Om haar dienstverlening verdergaand te verbeteren ontwikkelen migreren we de komende jaren in een passend tempo onze dienstverlening naar het zogenoemde nieuwe Common Ground landschap. De Common Ground is de vernieuwing van ons gehele ICT dienstverleningslandschap en is nodig om onze dienstverlening verregaand te kunnen verbeteren. In de Common Ground ontwikkelen we nieuwe systemen zoals nieuwe kennisbanken, klantinteractiesystemen en Mijn-omgevingen. Het belangrijkste van deze systemen is dat deze conform standaard informatiemodellen worden ingericht die het mogelijk maken om gegevens eenvoudiger te delen en ter beschikking te stellen aan onze inwoners. Wij zoeken een architect die ons helpt om de bijbehorende nieuwe architecturen, en met name de informatiearchitectuur, vast te leggen.

Dit is de opdracht
Als solutionarchitect heb je kennis en ervaring met het in kaart brengen van het bedrijfs- en informatielandschap. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de overheid en binnen het dienstverleningsdomein. Als architect werk je mee in de brede ontwikkeling van de Common Ground. Specifiek:

 • Werk je de analyses van de business analist uit en vertaal je deze naar reële al dan niet gefaseerde architecturen;

 • Daarbij werk je de bijbehorende architectuurkaders en uitgangspunten, eisen en wensen behorende bij de te realiseren voorzieningen uit.

 • Werk je mee in aanbestedingen;

 • Bewaak je de architectuurkaders en het werken onder architectuur binnen projecten en Agile trajecten.

Plek in de organisatie
De Gemeente Utrecht heeft onder eindverantwoordelijkheid van de CIO van de gemeente een Programma Versterken Common Ground ingesteld. Dit programma draagt zorg voor de ontwikkeling en invoering van het Common Ground concept bij de gemeente in afstemming met andere gemeenten en de VNG. Jij draagt bij aan het team Publieksdienstverlening welke bezig is om haar generieke dienstverleningscomponenten richting de Common Ground te vervangen. De domein informatie en procesmanager is daarbij je eerste aanspreekpunt.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Solution Architect Publieksdienstverlening Common Ground (32 - 36 uur) die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.