thumbnail
thumbnail
Senior (Regionaal) Beleidsadviseur/projectleider Beschermd wonen/Maatschappelijke opvang

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Sluit over 8 dagen
-
Utrecht

Publicatiedatum:

27 mei 2023
Senior (Regionaal) Beleidsadviseur/projectleider Beschermd wonen/Maatschappelijke opvang
Periode: Per direct tot 1 januari 2024, met 17 opdrachtverlengingsopties van 1 maand (24 maanden is de maximale inhuurtermijn)
Belasting: 32 tot 36 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 100 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Utrecht heeft jou nodig! Voor het team Meedoen naar vermogen zoekt de gemeente Utrecht tijdelijk een ervaren collega met ruime kennis en ervaring binnen het gemeentelijk sociaal domein op het gebied van Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen.
Bij het team Meedoen naar Vermogen werken 30 collegas. Het team houdt zich bezig met taken op het gebied van basiszorg en aanvullende zorg die de gemeente uitvoert op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het team ontwikkelt beleid, stuurt (maatschappelijke) processen en is co-creator en opdrachtgever van zorginstellingen in de stad en regio Utrecht.

Dit is je werk
In deze functie wordt je onderdeel van het cluster MO/BW/GGZ en ga je aan de slag met actuele vraagstukken en opgaven. Hierbij vervul je de rol van adviseur, projectleider en/of trekker van vraagstukken/opgaven. Je stimuleert de integraliteit en kwaliteit in beleidsprocessen en monitort de effecten van ons beleid.
Het betreft tijdelijke versterking van het cluster en dit betekent dat je flexibel de taken en vraagstukken oppakt die op dat moment om extra inzet vragen. Hierbij is het van belang dat je de dossiers je snel eigen kunt maken, doorziet welke aanpak en processtappen op ambtelijk en bestuurlijk niveau zijn, dit op basis van scenario denken kunt uitwerken in een advies of voorstel richting management en bestuur en vervolgens ervoor zorgt dat de afgesproken aanpak tot uitvoering komt. Vraagstukken die op dit moment actueel zijn:
 • Druk in de keten maatschappelijke opvang
 • Doorontwikkeling toegang maatschappelijke opvang en beschermd wonen
 • Passend regionaal zorglandschap maatschappelijke opvang en beschermd wonen
 • Doorontwikkeling monitoring en datagedreven werken
 • Vervolg overbruggingszorg
 • Uitvraag verschillende voorzieningen

In deze rol kun je je creatieve ideeen voor de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken kwijt en als doener en denker veel betekenen voor kwetsbare inwoners. Je levert direct een bijdrage aan de maatschappelijke opgaves en deze vertaal je van plan naar de praktijk en andersom. We doen dit samen met collegas en de partners uit de stad en regio waardoor we impactvolle veranderingen realiseren binnen ons het Utrechtse zorglandschap. Lees in ons e-magazine meer over de Utrechtse aanpak in het sociaal domein; het Utrechts model.
Wij werken vanuit leidende principes: leefwereld centraal, uitgaan van mogelijkheden, zo nabij mogelijk, doen wat nodig is en eenvoud. Dit zijn voor ons belangrijke waarden in het werk en de samenwerking.

Dit breng je mee
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring als beleidsadviseur in het gemeentelijk sociaal domein;
 • Kennis en werkervaring op het gebied van maatschappelijke opvang en beschermd wonen;
 • Coachend vermogen en een verbindende aanpak;
 • Strategisch denkvermogen;
 • Sterk ontwikkelde analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit;
 • Ervaring met regionaal samenwerken, bij voorkeur vanuit een centrumgemeente;
 • Je kunt makkelijk schakelen met inwoners, instellingen, uitvoerders, management en bestuur.

Goed om te weten
Hybride werken is een optie. Aanwezigheid wordt van jou verwacht wanneer er belangrijke bijeenkomsten zijn. Het team werkt doorgaans 50% van de tijd op kantoor, dit wordt ook van de externe kandidaat verwacht.

De gesprekken zijn gepland op vrijdag 9 juni. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden

Na 936 gewerkte uren bestaat de mogelijkheid om de externe medewerker in loondienst te nemen bij de Gemeente Utrecht. Indien dit niet akkoord is, graag vooraf communiceren.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat deze opdracht aan meer kandidaten uit deze procedure wordt gegund.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Senior (Regionaal) Beleidsadviseur/projectleider Beschermd wonen/Maatschappelijke opvang die deze organisatie zoekt?