thumbnail
thumbnail
Ervaren Beleidsadviseur Schuldhulpverlening

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Sluit morgen
€110
24-36 Utrecht

Begindatum:

25 mei 2023

Einddatum:

25 nov 2023

Uren per week:

24-36

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Ervaren Beleidsadviseur Schuldhulpverlening
Periode: Zo spoedig mogelijk voor de periode van 6 maanden met 18 verlengingsopties van 1 maand
Belasting: 24 tot 36 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 110 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW
Let op: Deze aanvraag heeft een kortere looptijd. Dit komt door een vooraf afgestemde planning en een storing in het systeem. Onze excuus voor het ongemak.

Korte beschrijving speelveld
Bij de afdeling Werk en Inkomen werken we aan de missie zorgen dat alle Utrechters kunnen rondkomen, meedoen en schuldenvrij zijn. Het team Rondkomen, Meedoen en Schuldenvrij is onderdeel van Beleid en Contractmanagement en werkt met tien beleidsadviseurs aan beleidsontwikkeling rond onder meer: de koopkracht- en energiecrisis, armoederegelingen, schuldenproblematiek en de ondersteuning van gedupeerden van de Toeslagenaffaire. Kortom, met datgene wat Utrechters nodig hebben voor bestaanszekerheid

Je werkzaamheden zijn:
We zoeken een ervaren beleidsadviseur op schuldhulpverlening. Het komende halfjaar spelen er veel onderwerpen zoals de nieuwe wetswijziging op dit gebied. We zoeken een collega die:

 • Op proactieve wijze beleidsvragen op het gebied van schuldhulpverlening oppakt en in staat is om collegas, managementteam, wethouder en college (en indirect de gemeenteraad) goed en helder te adviseren op het gebied van complexe en technische regelgeving op dit gebied.

 • Enthousiast wordt van het vertalen van wetgeving op het gebied van schuldhulpverlening, in lokaal beleid, verordeningen en beleidsregels (in coproductie met de inhoudelijke collegas en de juristen);

 • Blij wordt van een hectische, politiek gevoelige werkomgeving en goed onder druk kan presteren. Het vraagt politiek bestuurlijke sensitiviteit n het kunnen werken in een omgeving waar soms tegenstrijdige belangen voorkomen.

Wat gaat de kandidaat doen binnen het team?

 • Oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken op rondkomen en schuldenvrij. Dit doe je in samenwerking met bestuur, managementteam, de eigen uitvoeringsorganisatie en allerlei organisaties in de stad Utrecht.

 • Beleidsvoorstellen formuleren, uitwerken en bijdragen aan de implementaties.

 • Actuele onderwerpen die in Utrecht spelen zijn: de borging van een aantal acties uit de Actie-agenda Utrechters Schuldenvrij, de invoering van de wetswijziging WNSP/MNSP en het ontwikkelen en implementeren van nazorg bij schulden.

Jij hebt:

 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur in een politiek-bestuurlijke organisatie.

 • HBO/Academisch werkervaring en denkniveau

 • Kennis van bestaanszekerheid, ruime kennis van schulden en aan schulden gerelateerde onderwerpen.

 • Je hebt ervaring in het formuleren, uitwerken en bijdragen van beleidsvoorstellen. Beschrijf in max 12 A4 2 relevante voorbeelden.

Goed om te weten:
Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

De gesprekken zijn gepland op 12-6
De manager / afdeling zal contact met je opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
De top 2 a 3 kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een gesprek.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Ervaren Beleidsadviseur Schuldhulpverlening die deze organisatie zoekt?