thumbnail
thumbnail

Consultant applicatieverbetering

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
16-20 Utrecht

Begindatum:

15 feb 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

16-20

Publicatiedatum:

2 feb 2024

Consultant applicatieverbetering
Periode: Van 15-2-2024 (of z.s.m.) tot 31-12-2024 met mogelijke opties tot verlenging
Belasting: 16 - 20 uur per week
Tarief: Maximaal 100 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Per 1 januari jl is de Omgevingswet van kracht gegaan, samen met de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).
De Omgevingswet bundelt wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Daarmee vormt de wet de basis voor de samenhangende benadering van de fysieke leefomgeving. Daarnaast wil de overheid meer toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de geldende regels houden. Daar zorgt de Wkb voor.

Om deze stelselwijziging goed te kunnen ondersteunen is VTH van de Gemeente Utrecht vanaf 1 januari jl gestart met een nieuwe taakapplicatie. Deze applicatie is succesvol geimplementeerd, maar er is nog veel werk te doen om de applicatie te optimaliseren en beter op het werk aan te laten sluiten.

Wij zijn op zoek naar een ervaren consultant die samen met VTH, ketenpartners van VTH en applicatieleveranciers zorgt voor een zo optimaal ondersteunende taakapplicatie waarbij de huidige workarounds zijn geborgd in systeem en werkwijze. Je bent hierin de verbindende schakel tussen eindgebruiker en leverancier voor wat betreft het opleveren van functionaliteiten in de nieuwe taakapplicatie.
Je bent onderdeel van een projectteam. In dit team werk je samen met functioneel beheerders, eindgebruikers, business analisten, architecten, procesadviseurs en projectleiders.

Vanwege de urgentie is het van belang dat je snel kunt starten en direct waarde toevoegt. Specifieke kennis van organisatie, taakapplicatie(s) en de stelselwijziging is daarom noodzakelijk.

Je taken zijn:
Je ondersteunt het inrichten van de taakapplicatie RxMission zodat deze optimaal aansluit bij de functionele behoefte van VTH:

 • Je helpt functioneel beheer bij complexe inrichtingswerkzaamheden. Je draagt bij aan oplossingen als er problemen ontstaan bij de inrichting van nieuw opgeleverde functionaliteiten in de taakapplicatie;

 • Je vertaalt nieuwe functionele behoeften in wensen of eisen en in eventuele opdrachten voor de leverancier;

 • Je bent (mede)aanspreekpunt voor de leverancier voor wat betreft de op te leveren functionaliteiten die nodig zijn;

 • Je ondersteunt de voortgangsbewaking voor de oplevering van functionaliteiten (call afhandeling). Je jaagt resultaten na als dit van je gevraagd wordt;

 • Je ondersteunt en/ of begeleidt (her)prioritering als dit nodig is, in overleg met stakeholders;

 • Je beoordeelt (mede) of de opgeleverde functionaliteit aansluit bij de wens van VTH en/of ketenpartners;

 • Bij dit alles zorg je voor optimale verbinding tussen alle stakeholders. Je coordineert en bewaakt het afstemmingsproces.

Verder is het volgende goed om te weten:

 • Er is al een lijst beschikbaar van gewenste functionaliteiten, die de huidige workarounds vervangen. Deze lijst vormt het uitgangspunt van je werk;

 • De lijst is bij de leverancier bekend en (deels) opgenomen in een roadmap.

Wat vragen wij van je:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;

 • Aantoonbare betrokkenheid bij ICT implementatietrajecten binnen een gemeente. Bij voorkeur binnen een G4 gemeente.

 • Je hebt uitgebreide kennis van uitvoerende afdelingen binnen een gemeente, met name van Vergunningen en Toezicht en handhaving, inclusief financiele afhandeling. Je hebt inzicht in hun behoeften en werkwijzen.

 • Uitgebreide functionele en technische ervaring met Rx.Mission of vergelijkbare VTH-applicaties zoals Squit2020 of SquitXO.

 • Ruime ervaring bij inrichtingswerkzaamheden in Rx.Mission, met name in het ontwikkelen van sjablonen en slimme constructies.

 • Ten behoeve van de inrichting heb je ervaring met Docxtemplater, JSONata en XSLT en met diverse databases, zoals Oracle en MSSQL.

 • Expertise in integraties en koppelingen binnen de applicatie Rx.Mission en het VTH-domein.

 • Gedegen kennis van ZGW-architectuur en het gebruik ervan. Deze kennis is nodig in verband met gewenste aansluiting tussen Rx.Mission en het gemeentelijk zaaksysteem.

 • Ervaring met Rx.Archiveren en de bijbehorende processen.

 • Databasekennis van zowel Rx.Mission als Squit XO, met inzicht in hun architectuur en toepassingen.

Jij bent:

 • Zelf-startend, zelfsturend en kan een organisatie snel eigen maken

 • Resultaatgericht

 • Analytisch

 • Een verbinder en teambuilder

 • Proactief

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op in de week van 12 februari. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Consultant applicatieverbetering die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.