thumbnail
thumbnail
BI Tableau ontwikkelaar

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
16-24 Utrecht

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

21-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

31-12-2023

BI Tableau ontwikkelaar (voor Stadsbedrijven)
Periode: Van 1 april 2023 tot 31 december 2023, met 15 opdrachtverlengingsopties van 1 maand (24 maanden is de maximale inhuurtermijn)
Belasting: 16-24 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 110 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
Het dagelijks werk van Stadsbedrijven is het visitekaartje van de gemeente. Of het nu gaat om het inzamelen van afval, het beheren, onderhouden en/of reinigen van de openbare ruimte, sportlocaties, zwembaden, parkeergarages, begraafplaatsen en welzijnsaccommodaties, de bereikbaarheid van en in de stad, bomen of grachten ... Iedereen ziet ons werk!

Een van de speerpunten van de dienst Stadsbedrijven is een (meerjaren) verbeterplan. Doel is om
tot een moderne, slagvaardige organisatie te komen. Elke vernieuwing van de openbare ruimte wordt een kans voor verbetering. Actuele en moderne stuurinformatie ontwikkelen (business intelligence) is een belangrijke pijler, met focus op stuurinformatie over de bedrijfsvoering als ook inhoudelijk over de openbare ruimte. De afdelingen Planning & Control en Beheer Openbare Ruimte (BOR) nemen hierin het voortouw en zijn als afdelingen binnen Stadsbedrijven leidend in deze verandering.

Dit is je werk
Als BI Tableau ontwikkelaar draag je bij aan de realisatie van stuurinformatie producten/instrumenten. Wat het werk leuk maakt is dat je een brug slaat tussen de technische inhoud van het primaire proces en de menselijke kant van data en stuurinformatie. Je vertaalt doelstellingen- naar monitorbare producten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Geen dag is hetzelfde en deze afwisseling maakt deze functie zo leuk.

Het doel is om samen in een te vormen agile team aan de slag te gaan. Her team bestaat uit bestaande Tableau specialisten van de gemeente, de kernmedewerkers van Planning & Control, een business analist en een coordinator. Als team wordt de gewenste stuurinformatie gecreeerd, stap voor stap en naar gelang van de behoefte.

Dit vragen we van je:

 • Samenwerking in een agile team;

 • Adviseren over en verzamelen van de juiste stuurinformatie (KPIs);

 • Inzichtelijk maken van operationele meetdata in BI producten uit diverse gegevensbronnen en applicaties;

 • Een functionele vertaling maken van de business behoeften;

 • De slag van functioneel naar de technische realisatie tot stand brengen;

 • Interactie, uitleg en communicatie voor, tijdens en na een (iteratieve) oplevering;

 • Ideeen aandragen voor verbeteringen;

 • Samenwerking met een centraal Tableau ontwikkelteam van Utrecht;

 • Ondersteuning van de coordinator (projectmanager)

Jij kunt aantonen dat:

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;

 • Je zeer deskundig bent op het gebied van Tableau en minimaal 5 jaar ervaring hebt;

 • Je ervaring hebt met een grote gemeente van meer dan 100.000 inwoners;

 • Je kunt samenwerking in teamverband;

 • Je zowel theoretische- als praktische ervaring hebt in Tableau (opleiding en praktijkervaring).

Dit is handig om te weten
Hybride werken is een optie. Aanwezigheid wordt van jou verwacht wanneer er belangrijke bijeenkomsten zijn. Je bent bij voorkeur beschikbaar voor de Gemeente Utrecht op maandag en dinsdag. We verwachten dat je in ieder geval op een van deze twee dagen beschikbaar bent.

Gesprekken zijn gepland op maandag 27 maart en/of dinsdag 28 maart. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de BI Tableau ontwikkelaar die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.