thumbnail
thumbnail
Leerplichtambtenaar

Gemeente Roosendaal

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Financieel-administratief
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

24-01-2023

Sluitingsdatum:

02-02-2023

Begindatum:

01-02-2023

Einddatum:

30-04-2023

Uren per week:

32

Leerplichtambtenaar binnen het MBO (16-17 jarigen) (32 uur per week)
“Een professional die gelooft in het belang van onderwijs voor de toekomst van onze jeugd en die helpt om het schoolverzuim en het voortijdig schoolverlaten te voorkomen.”

Roosendaal
Stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal! In Roosendaal zetten we in op mooie resultaten die samengaan met werkplezier. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Daarom werken wij steeds meer in kleine groepen van acht tot twaalf medewerkers. Deze medewerkers zijn met elkaar verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdelen onderling hun werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar en ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven.

Jouw nieuwe baan
In deze baan werk je samen met andere leerplichtambtenaren uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Woensdrecht aan de uitvoering van de wettelijke taken uit de leerplicht en RMC-wet. Jullie werken als één team, vanuit één visie, één beleid, één werkwijze en één aanspreekpunt per school met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen.
Als leerplichtambtenaar voer je preventiegesprekken op scholen met spijbelaars, onderzoek je de reden van het verzuim, verwijs je als dat nodig is richting hulpverlening of maak je een HALT-verwijzing of een proces verbaal op. Je adviseert schooldirecteuren over de wet- en regelgeving op het gebied van de leerplicht en over het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. Daarbij maak je optimaal gebruik van jouw uitgebreide netwerk. Verder beoordeel je aanvragen voor vrijstelling van de leerplichtwet.  Als leerplichtambtenaar krijg je te maken met complexe situaties waarbij je mensen moet overtuigen en medewerking moet verkrijgen. Soms loop je daarbij tegen knelpunten op. Je bespreekt deze knelpunten met je coördinator en samen komen jullie vaak tot een oplossing.

Jouw kracht
Je legt makkelijk contact en wekt vertrouwen bij je gesprekspartner. Daarbij maakt het voor jou niet uit of je met een schooldirecteur, een verzuimende leerling, een ouder of een hulpverlener te maken hebt. Jij kunt namelijk prima schakelen tussen de verschillende gesprekstijlen. Je  bent analytisch en stelt weliswaar kritische vragen, maar weet ook snel een vertaling te maken naar de praktijk van alledag. Daarbij verlies je de ander niet uit het oog, maar ben je zakelijk en daadkrachtig waar dat moet. Jouw rapportages zijn kort en bondig en foutloos geschreven. Je bent een teamspeler, maar kunt ook prima zelfstandig uit de voeten.  Je bent analytisch en hebt een resultaatgerichte werkinstelling. Je hebt een relevante afgeronde Hbo-opleiding gevolgd, bijvoorbeeld sociaal juridische dienstverlening of maatschappelijk werk. Je kent de Leerplichtwet, RMC- wet en overige relevante wetgeving en bent bij voorkeur in het bezit van de vakopleiding Leerplichtambtenaar en de BOA bevoegdheid, domein Onderwijs.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Leerplichtambtenaar die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.