thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur

Kloosterstraat 2-8, 4701 KK Roosendaal, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Noord-Brabant

Begindatum:

2 sept 2024

Einddatum:

9 feb 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

9 jul 2024

Type inzet
In verband met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) kan, vanwege de aard van de opdracht, deze opdracht niet ingevuld worden door een ZZP’er.

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Roosendaal is op zoek naar een Adviseur Bibob (tijdelijk 32 uur per week voor de periode van 1 september 2024 tot 9 februari 2025)

Jouw nieuwe baan
De gemeente Roosendaal is op zoek naar een gedreven adviseur Bibob. Als adviseur Bibob zorg je ervoor dat binnen de gemeente Roosendaal ondermijnende criminaliteit effectief en integraal wordt aangepakt. Binnen deze functie draag je zorg voor het ontwikkelen en actueel houden van het gemeentelijk Bibob-beleid en coördineer je organisatie breed het proces rondom de uitvoering van de Wet Bibob. Je treedt op als sparringpartner en je bent verantwoordelijk voor de complexere integriteitsonderzoeken. Als er aanleiding is voor diepgaander onderzoek maak je de afweging of er een adviesaanvraag moet worden gedaan bij het Landelijk Bureau Bibob en schakel je hierover met de betreffende portefeuillehouder.

Als adviseur Bibob maak je onderdeel uit van groep veiligheid, strategie & ondersteuning. Je werkt samen met collega’s binnen de gemeente, maar ook met collega’s uit andere gemeenten en ketenpartners. Je ondersteunt andere groepen in de gemeente Roosendaal bij het verder vormgeven van de Bibob-onderzoeken binnen hun werkproces, bijvoorbeeld bij het verstrekken van vergunningen en subsidies en bij de verkoop en aankoop van vastgoed. Je bent verantwoordelijk voor het resultaat, de planning én de afstemming met het bestuur. De portefeuille openbare orde en veiligheid is een verantwoordelijkheid van de burgemeester, dus je schuift regelmatig aan de bestuurlijke tafel aan. Tevens ben je aanspreekpunt vanuit de gemeente voor het RIEC Brabant-Zeeland en voor het Landelijk Bureau Bibob en maak je onderdeel uit van de werkgroep Bibob van de B7 gemeenten. Ook ben je in staat om landelijke ontwikkelingen en bestuurlijke wensen te vertalen naar Roosendaals Bibob-beleid.

Jouw kracht
Als adviseur Bibob sta je sterk in je schoenen. Samen met collega’s en veiligheidspartners werk je samen om concrete resultaten te bereiken. Je bent analytisch sterk en levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen van de eigen integriteit van de gemeente tegen het ongewild faciliteren van criminele activiteiten. Je bent in staat op alle niveaus, ambtelijk, bestuurlijk en in het externe netwerk te verbinden, te coördineren en te sturen op resultaten. Je bent daarom strategisch, analytisch, omgevingsbewust en communicatief zeer vaardig. Daarnaast denk je in kansen en ben je oplossings- en resultaatgericht. Hierbij ga je duidelijk te werk en kan en durf je (on)mogelijkheden van een bestuurlijke aanpak uit te leggen. Je baseert je op feiten, bent kritisch en durft je gevoel te volgen om verder te zoeken.

Je hebt bij voorkeur een academisch werk- en denkniveau en een afgeronde HBO opleiding, (bijvoorbeeld rechten, fiscaal-economisch, bestuurskunde of, integrale veiligheidskunde). Je beschikt over aantoonbare strategische en juridische kennis op het gebied van openbare orde en veiligheid en je bent vaardig in het doorgronden van schijnconstructies. Je bent verantwoordelijk voor het resultaat en de advisering e aan het bestuur.

Gesprekken vinden plaats 22 en 23 juli (09.00-12.00), gelieve hier rekening mee te houden.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Beleidsadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.