thumbnail
thumbnail
Beleidsmedewerker Energietransitie

Gemeente Halderberge

Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch, Nederland

Beleidsadvies
Sluit morgen
Geen maximum
18 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

19-01-2023

Sluitingsdatum:

29-01-2023

Begindatum:

13-02-2023

Einddatum:

13-06-2023

Uren per week:

18

Beleidsmedewerker energietransitie / duurzaamheid, Tijdelijk in het kader van zwangerschapsvervanging voor minimaal 4 maanden vanaf half februari voor 16 – 18 uur per week.

Organisatie
De gemeente Halderberge bestaat uit vijf kernen: Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat en telt circa 30.000 inwoners. Onze gemeente ligt in het groene hart van West-Brabant, centraal tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen en kent een goede bereikbaarheid via weg, water en spoor en zelfs via de lucht (vliegveld Breda International Airport). Een woongemeente met een unieke diversiteit aan kernen, een aantrekkelijk agrarisch buitengebied, een groot aantal bedrijventerreinen, bijzonder cultuurhistorisch erfgoed en een rijke recreatieve en toeristisch trekpleister. En daar zijn we trots op!

Ons motto is Hartelijk Halderberge! Wij willen het onze inwoners, ondernemers en bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om van onze diensten gebruik te maken. We werken niet alleen graag voor, maar ook met onze inwoners om tot betere resultaten te komen.

Team
Medewerkers van de gemeente Halderberge kunnen snel inspelen op veranderingen. We kennen korte lijnen tussen het gemeentebestuur en de organisatie waar veel eigen inbreng op prijs gesteld wordt. Er hangt een informele sfeer en we denken niet in problemen, maar in oplossingen. Ook krijgen we veel ruimte om de werkzaamheden uit te voeren op de manier die het beste bij ons past, daarmee halen wij het beste in onszelf naar boven. Onze kernwaarden klantgerichtheid, flexibel en leren, helpen ons daarbij.

Omschrijving van de opdracht
Ter overbrugging van een zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een collega die binnen gemeenten al vaker op het onderwerp energietransitie/duurzaamheid als beleidsmedewerker heeft gefunctioneerd.
Een aantal projecten die niet kunnen wachten zullen onder jouw verantwoordelijkheid staan:

  • Opzetten van project voor de aanpak van energiearmoede, klusdienst. In de eerste twee weken van februari moet de contouren van de pilot klaar zijn zodat de uitvoer dan zsm kan starten. De pilot wordt in samenwerking met woningbouwcorporatie Woonkwartier, Energiek Halderberge, de energieregio West Brabant en Moerdijk/Oosterhout uitgevoerd. Daarna is het de bedoeling dat er een beslissing wordt gemaakt hoe/of de pilot verder door te zetten.

  • Traject om een meerjaren uitvoeringsprogramma voor isolatie op te stellen en ook hiermee de NIP gelden aan te vragen. Dit gebeurd met een externe partner.

  • Elke twee jaar wordt de Regionale Energiestrategie aangepast aan de meest recente ontwikkelingen. De plannen in de RES 1.0 worden verdiept, verbeterd en concreter gemaakt. In 2023 wordt er een nieuwe versie vastgesteld, de RES 2.0. Jij bent (mede) verantwoordelijk voor een evaluatie en voor de lokale belangen en lokale advisering aan het gemeentebestuur.

  • Voor zover mogelijk de nieuwe collega op warmtetransitie (start maart/april) inwerken en wegwijs maken.

Ons aanbod

  • De vacature betreft een tijdelijke opdracht vanwege zwangerschapsvervanging voor de duur van minimaal 4 maanden.

  • Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag en dien je een ambtseed of -belofte af te leggen.

  • Het gemeentehuis in Oudenbosch heeft het NS station voor de deur en de bushalte in de directe omgeving, dus we zijn heel goed te bereiken met het openbaar vervoer.

  • De mogelijkheid bestaat dat wij openbare social media van kandidaten raadplegen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht. 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsmedewerker Energietransitie die deze organisatie zoekt?