thumbnail
thumbnail

Projectleider huisvesting vluchtelingen

Markt 14, 8161 EE Epe, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
32-36 Gelderland

Begindatum:

4 mrt 2024

Einddatum:

31 aug 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

8 feb 2024

Opdracht omschrijving
Als projectleider huisvesting vluchtelingen neem jij het voortouw in de opgaven rondom de opvang van ontheemden uit Oekraïne, de huisvesting van statushouders en indien nodig de opvang van asielzoekers. Je bent integraal verantwoordelijk voor zowel de ruimtelijke als de maatschappelijke kant van het opzetten van huisvesting en opvang. Hiervoor werk je samen met de collega’s uit het projectteam, collega’s uit de rest van de organisatie en met partners zoals de woningbouwcoöperatie, regiogemeenten en de provincie. Als projectteam staan jullie ervoor aan de lat voldoende locaties voor opvang en huisvesting en de daarbij benodigde voorzieningen te realiseren. Daarbij heb je veel aandacht voor de communicatie richting omwonenden en de samenleving.

Wie zijn wij? 
Gemeente Epe heeft 33.000 inwoners en ruim 200 betrokken collega’s. De sfeer is informeel, de communicatielijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen initiatief. Er zijn tal van mogelijkheden om door te groeien en je te ontwikkelen. Elke dag werken we samen met onze inwoners en ondernemers om onze gemeente een stukje mooier, zorgzamer, veiliger en duurzamer te maken. Bij gemeente Epe kies je voor een baan die er écht toe doet. 

Je komt te werken in een integraal projectteam dat aan de lat staat voor de huisvesting en opvang van verschillende doelgroepen vluchtelingen. Het projectteam bestaat uit een beleidsadviseur en projectondersteuner vanuit ruimtelijke ontwikkeling, een communicatieadviseur en een beleidsadviseur uit het sociaal domein. Waar nodig wordt het projectteam aangevuld met strategisch adviseurs vanuit ruimtelijke ontwikkeling of het sociaal domein en een financieel adviseur.

Verantwoordelijkheden

 • Aansturen van de projectgroep, waarbij je het voortouw neemt in het uitstippelen van een koers voor de opvang van de verschillende doelgroepen.

 • Projectplan opstellen en uitvoeren, voortgang bewaken, met bijzondere aandacht voor participatie en communicatie

 • Zorgen voor een integrale aanpak, met afstemming met alle betrokken beleidsterreinen (denk aan onderwijs, zorg, welzijn, wonen, etc.)

 • Deelnemen aan regionale overleggen

 • Afspraken maken met uitvoerende partijen

 • 1e aanspreekpunt voor inwoners bij vragen/opmerkingen over opvanglocaties.

 • Aansturen van de onderhandelingen met eigenaren van potentiële opvanglocaties

 • Voorbereiden van de bestuurlijke stuurgroep

 • Rapporteren over de voortgang aan de stuurgroep, het college en de gemeenteraad

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 4 maart 2024 tot en met 31 augustus 2024 voor gemiddeld 32 tot 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd voor viermaal met een periode van 6 maanden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 4 pagina's A4 toe.

 • U voegt een plan van aanpak huisvesting vluchtelingen van de kandidaat zelf van maximaal 2 pagina’s A4 toe. Het plan van aanpak heeft betrekking op de volgende onderdelen: de stappen die de gemeente kan zetten om huisvestingslocaties voor te realiseren voor de opvang van ontheemden uit Oekraïne, de huisvesting van statushouders en indien nodig de opvang van asielzoekers; participatie, communicatie en de rol van de samenleving; inspelen op actuele landelijke en lokale ontwikkelingen.

 • Ervaring als projectleider huisvesting vluchtelingen (statushouders en/of ontheemden) bij een gemeente in de afgelopen 2 jaar

 • Ten minste 5 jaar ervaring als beleidsadviseur of projectleider in het sociaal domein bij gemeenten

 • Ten minste 10 jaar ervaring als beleidsadviseur, projectleider of leidinggevende bij gemeenten

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding

Wensen

 • Kwaliteit van het plan van aanpak huisvesting vluchtelingen. 1 punt wordt gegeven voor een plan van aanpak waarin duidelijke stappen staan die de gemeente kan zetten om huisvestingslocaties te realiseren, 3 punten worden gegeven voor een plan van aanpak waarin bovendien participatie en communicatie is uitgewerkt waardoor de samenleving een duidelijke rol heeft en 5 punten worden gegeven voor een plan van aanpak waarin bovendien rekening wordt gehouden met lokale en landelijke ontwikkelingen. (40%)

 • Aantoonbare ervaring met het leiden van complexe projecten waarbij de kandidaat als projectleider integraal verantwoordelijk was voor de ruimtelijke aspecten, maatschappelijke aspecten, communicatie en financiën, aan te tonen in het CV. 1 punt wordt gegeven wanneer de kandidaat ten minste 6 maanden ervaring heeft hiermee, 3 punten worden gegeven wanneer de kandidaat minimaal 1 jaar ervaring heeft hiermee en 5 punten worden gegeven wanneer die ervaring bovendien minimaal twee verschillende projecten met verschillende onderwerpen betreft. (40%)

 • Een actueel lokaal en regionaal netwerk op het gebied van wonen van de afgelopen 3 jaar, aan te tonen in de motivatiebrief en het CV. 1 punt wordt gegeven wanneer de kandidaat een met werkervaring aantoonbaar netwerk heeft in de provincie Gelderland, 3 punten worden gegeven wanneer de kandidaat een met werkervaring aantoonbaar netwerk heeft in de subregio Apeldoorn en 5 punten worden gegeven wanneer dat netwerk bovendien de opvang en huisvesting van vluchtelingen (statushouders, ontheemden en asielzoekers) betreft. (20%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider huisvesting vluchtelingen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.