thumbnail
thumbnail

Projectleider

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

24 jul 2024

Einddatum:

31 mrt 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

3 jul 2024

Lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap
Ben jij de lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap die ons team komt versterken?

Intro:
De gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenburg en Oosterhout werken samen om de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp te organiseren. Deze samenwerking jeugdhulpregio West-Brabant Oost (afgekort WBO), staat voor een grote uitdaging om kinderen die het nodig hebben de juiste en de beste jeugdhulp zo dichtbij mogelijk te bieden. Voor nu en in de toekomst. Er gaat al veel goed met jeugdhulp in onze regio. Toch moet en wil de regio verbeteren. Daarbij sluit zij aan bij de landelijke innovatie Norm voor Opdrachtgeverschap (afgekort NvO) en houdt zij al zoveel mogelijk rekening met de Hervormingsagenda Jeugd waar onder andere de VNG en het Rijk onlangs een principeakkoord over de inhoud van deze agenda hebben bereikt.
De beoogde verandering vraagt om een tijdige implementatie van een consistente inrichting die op grond van een gefaseerde aanpak geïmplementeerd wordt binnen de (eigen) gemeente(n). Een verandering die het mogelijk maakt makkelijker (bij) te sturen, regie te voeren en stimuleert om continue te leren, reflecteren en verbeteren. Dit vraagt om een verandering in de (institutionele) sociale basis, de lokaal teams en toegang, de (aan)sturing (governance), de bedrijfsvoering en de contractering. In de periode mei 2024 tot 31 december 2024 starten we met een proof of concept van een Stevig Lokaal Team, daarna dient de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap gefaseerd geïmplementeerd te worden in Breda.
Voor deze implementatie in de gemeente Breda zijn we op zoek naar een lokale projectleider implementatie herinrichting jeugdhulplandschap die verantwoordelijk is voor het gefaseerd implementeren van de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap binnen Breda en welke start met de implementatie van de proof of concept.

Omschrijving van de opdracht
Wij zijn op zoek naar een projectleider implementatie herinrichting Jeugdhulplandschap die verantwoordelijk is voor een succesvolle implementatie binnen Breda. De projectleider zorgt ervoor dat in Breda tijdig de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap wordt ingericht. Als projectleider ondersteun je de collega’s in Breda in de implementatie van de verandering. Het is niet de technische implementatie, maar het draait om het gefaseerd Breda. Je hebt binnen Breda de dagelijkse leiding over de gefaseerde implementatie van de consistente (her)inrichting van het jeugdhulplandschap. Je begeleidt het management en de medewerkers (verantwoordelijk voor het versterken van de sociale basis; het verstevigen van de lokale teams, passende sturing en bedrijfsvoering) in het nemen van hun verantwoordelijkheid voor een succesvolle implementatie. Je stemt je werkzaamheden af met je ambtelijk opdrachtgever.

De regio wil intern en extern (intensiever) samenwerken op basis van vertrouwen, wij willen strategisch partnerschappen aangaan en willen helder en transparant zijn in haar processen. Om dat te realiseren vraagt de intensieve samenwerking om uniformiteit: gezamenlijke meerlaagse (aan)sturing (op basis van 1. de inhoud-kwaliteit van dienstverlening en zorg en 2. de transformatie) en bedrijfsvoering, een eenduidige verwijzing en een uniforme contractering. Het moet niet uitmaken waar je als jeugdige aanklopt voor hulp, iedereen wordt op dezelfde manier benaderd vanuit dezelfde visie en (integrale) aanpak.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de inhoud, kwaliteit, budget, capaciteit, mogelijke risico’s, de onderlinge samenhang en de voortgang van de implementatie. Jij bent een projectleider die in verbinding en vanuit vertrouwen samen met het verantwoordelijke management, de projectleiders binnen het programmateam NvO, en de externe partners de beoogde verandering weet te realiseren.

Functieprofiel

 • Gezien de urgentie zoeken we iemand die per direct beschikbaar is en de souplesse heeft om zich snel in het reeds uitgezette proces te voegen. Je bent politiek en strategisch sensitief en weet deze rol met senioriteit in te kleden. Je bent een sparringpartner voor de programmamanager NvO, de projectleiders implementatie herinrichting jeugdhulplandschap bij de andere gemeenten en je zal gevraagd en ongevraagd advies geven. Eveneens weet je op tijd aan te voelen wanneer en bij wie binnen Breda het ontwerp van de consistente (her)inrichting jeugdhulplandschap besproken en voorgelegd moet worden.

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO- opleiding, bij voorkeur met een mix van bedrijfskunde, organisatiekunde en projectmanagement.

 • Wat breng je verder mee:

 • Ervaring als projectleider binnen het gemeentelijke domein en regionale samenwerkingen;

 • Ervaring met het organiseren van draagvlak in politieke context;

 • Je bent een verbinder en hebt goede kennis van veranderaanpak, procesverbetering en kwaliteitszorg;

 • Je hebt organisatievermogen

 • Je bent in staat organisatie- en systeemvraagstukken te doorgronden en in samenwerking met interne en externe partners tot oplossingen te komen;

 • Je bent een conceptueel denker en je bent in staat de oplossingen door te vertalen naar de (eigen) gemeente(n);

 • Je bent overtuigend, hands-on, resultaatgericht en wil taken op een consistente wijze afmaken;

 • Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk) met betrekking tot ontwerp en implementatieplannen

 • Je hebt tact en doorzettingsvermogen;

 • Je hebt recente ervaring met implementatietrajecten binnen het gemeentelijke domein en regionale samenwerkingen;

 • Je hebt kennis van het gemeentelijke sociaal domein en ontwikkelingen in jeugdhulp;

 • Je hebt kennis van en ervaring in projectmanagement en projectmatig werken.

 
Organisatie
De gemeenten Breda, Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout hebben zich regionaal verbonden om gezamenlijk de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp in te kopen. Deze vijf gemeenten vormen Regio West-Brabant Oost, kortweg ‘Regio WBO Jeugd’.
Deze opdracht heeft een regionaal karakter maar richt zich op de gemeente Breda. Je werkt binnen de Keten Jeugd Breda. De afdeling jeugd is een afdeling die sterk groeit en een dynamische werkomgeving biedt. De afdeling telt nu bijna 137 medewerkers, de lijnen zijn kort en de medewerkers voelen zich betrokken bij ons doel en de ontwikkelingen. De sfeer kenmerkt zich als open en toegankelijk, informeel en ontspannen.
 

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.