thumbnail
thumbnail
Data analist

Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Nederland

Sluit over 2 dagen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

12 okt 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

19 mei 2023

Data analist 
Voor een analist is het verzamelen van gegevens en deze beschikbaar stellen aan anderen de belangrijkste taak. We verzamelen niet alleen gegevens, maar bewerken deze zodanig dat ze waardevol en bruikbaar zijn. Ze worden geanalyseerd, geïnterpreteerd, verrijkt en actief verspreid. En als gemeente beschikken we over nogal wat gegevens, bijvoorbeeld die we halen uit Smart City toepassingen in de stad en dat wordt in de toekomst steeds meer. Daar ligt dus voor jou als analist een mooie uitdaging!

Wie zijn wij
Het nemen van goed onderbouwde beslissingen is belangrijk. Daarom ondersteunen wij als team DIO (Data, Informatie en Onderzoek)

bestuurders, beleidsadviseurs en managers met relevante en betrouwbare informatie en inzichten. We sturen data gedreven en wijzen mensen de weg naar bestaande informatie of adviseren bij onderzoeken en analyses op diverse onderwerpen: wonen, veiligheid, mobiliteit, sport, onderwijs, economie, et cetera. Dit alles doen we in een ongedwongen sfeer waar hard gewerkt wordt, maar zeker ook gelachen. Je komt terecht in een team met ongeveer 30 collega’s, waaronder data-analisten, GIS-specialisten, Datawarehouse engineers, onderzoeksadviseurs, beheerders en BI specialisten.

Wat ga je doen?
Als analist ga je bijdragen aan het data gestuurd werken binnen de gemeente. Je vertaalt de functionele informatiebehoefte richting een technisch ontwerp met eventuele bijbehorende (berekende) indicatoren. Je bent de linking pin tussen de business en de meer technische rollen en bent in staat om vanuit dataperspectief naar een informatiebehoefte te kijken en vertaalt deze naar technische specificaties.

Je draagt bij aan de controle van inkomende data en zoekt verbanden in gegevensverzameling en vertaalt dit naar concrete sturingsinformatie. Wat het interessant maakt is dat je een brug slaat tussen de technische inhoud en de menselijke kant van het verzamelen van data. Je gaat het gesprek aan met onze partners in verschillende afdelingen. Daarnaast mag je ook pionieren en meewerken aan innovaties zoals Digital Twin en Smart City.

Je werk o.a. mee aan

 • Breda in Cijfers (Breda in cijfer)s | Breda)

 • Vroegsignalering

 • Maatschappelijke opgaven

 • Vestigingenregister West-Brabant

 • Leerplicht

 • Verhuisbewegingen

 • En vele andere mooie projecten en informatievragen……

We zoeken jou!
Je beschikt over:

 • Een relevante opleiding op HBO- of academisch niveau

 • Ruime ervaring in de rol van data-analist

 • Algemene kennis van belangrijke bedrijfsprocessen in de volle breedte van de gemeentelijke organisatie

 • Kennis van data-ordening, datavisualisatie en vertaling naar de gebruikers;

 • Gezonde nieuwsgierigheid om de vraag achter de vraag te kunnen achterhalen

 • Kennis van en ervaring met het bewerken van grote gegevensbestanden.

 • Kennis van programma's om cijfermatige en geografische data op te slaan, te koppelen en te analyseren en kennis van PowerBI en SPSS

Wat bieden wij?
Wij zoeken iemand die 36 uur per week beschikbaar is.
Het betreft een functie in schaal 10 (CAO Gemeenten).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Data analist die deze organisatie zoekt?