thumbnail
thumbnail

Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie - Hoofd Tunnelprojecten

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Noord-Holland

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

31 mei 2024

Opdrachtomschrijving
Op dit moment wordt er bij de afdeling Tunnelprojecten gewerkt aan de nieuwe Verkeerscentrale Amsterdam, de Arenatunnel en de IJ-tunnel. Het Afdelingshoofd Tunnelprojecten is eindverantwoordelijk voor de realisatie van tunnelprojecten binnen de gestelde planning en budget. Het Afdelingshoofd valt direct onder de Algemeen Directeur van de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (UIE) en heeft inhoudelijk en financieel mandaat. Dit maakt dat er belangrijke beslissingen gemaakt kunnen worden die de toekomst van het tunnelbeheer en de projecten beïnvloeden. Hiervoor moet er een goede relatie zijn tussen opdrachtgever en opdrachtnemers. Als Afdelingshoofd ben je op strategisch niveau de sparringpartner van alle stakeholders, zowel intern als extern. Intern zijn dat onder andere de tunnelbeheerorganisatie en het bestuur. Extern zijn dit bijvoorbeeld adviesbureaus en aannemers, maar ook belangengroeperingen.

De nieuwe afdeling Tunnelprojecten dient verder ontwikkeld te worden, onder andere door het formulieren van de visie, koersvast blijven, inrichten van overlegstructuren en zorgen dat collega’s hun talent kunnen ontplooien. Dit is een belangrijke taak voor het Afdelingshoofd, want hiermee wordt er gebouwd aan de strategische slagkracht van de afdeling én daarmee van UIE.

Werkzaamheden

 • Aansturen van de afdeling tunnelprojecten via drie projectmanagers;

 • Het verder inrichten van de afdeling tunnelprojecten conform het vastgestelde afdelingsplan;

 • Verantwoording afleggen over de voortgang van de projecten richting de wethouder;

 • Deelnemen aan het tweewekelijk directieoverleg van UIE als directielid.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)
De Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (voorheen Bijzondere Projecten) werkt aan complexe, risicovolle opgaven, zoals de energietransitie en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Wij hebben focus, zijn experts in maatwerk en zijn resultaatgericht. Daarbij zijn we altijd op zoek naar innovatieve, toekomstbestendige oplossingen. Kenmerkend voor ons is dat we open zijn over het proces en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken. Bij de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie werken 175 enthousiaste collega’s.

Amsterdam is de op een na grootste tunnelbeheerder van Nederland. Dagelijks rijden honderdduizenden weggebruikers door onze 5 tunnels. Stel je voor hoe de bereikbaarheid van de stad wordt beïnvloed als een daarvan niet goed functioneert? En hoe groot dus de impact is van jou én je medewerkers van de afdeling Tunnelprojecten? We zijn dan ook stuk voor stuk gedreven en betrokken, en werken resultaatgericht. Dat doen we in een open en heel informele sfeer.

Kennis

 • Eis - CV toevoegen
  U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
  Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
  Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

 • Eis - Opleiding
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding in een relevante richting, zoals civiele techniek of technische bedrijfskunde.

  Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.

 • Eis - Toevoegen motivatie
  Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.

  Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.

Ervaring

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring binnen het werkveld van complexe en risicovolle infrastructuurprojecten en met het adviseren en ondersteunen op directieniveau.

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring met leidinggeven aan een uitvoeringsorganisatie (toelichting: een uitvoeringsorganisatie is een organisatie die als taak heeft een bepaald deel van de wetgeving en het beleid van de rijksoverheid te effectueren).

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft ruime aantoonbare ervaring met het politieke krachtenveld binnen het publieke domein.

 • Wens - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ruime kennis en ervaring met werken in uitvoering van tunnelprojecten.

 • Wens - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de uitvoering van complexe projecten met integrale multi-disciplinaire systemen in de infrastructuur.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie - Hoofd Tunnelprojecten die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.