thumbnail
thumbnail
Senior adviseur energie transitie met gevoel voor techniek en ruimtelijke ontwikkeling

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
100
32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

20-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

30-09-2023

Omschrijving van de opdracht
Gemeente Amstelveen wil in 2040 fossielonafhankelijk zijn! De afdeling Stedelijke Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de uitwerking en doorontwikkeling van de energietransitie die hiervoor nodig is. In 2020 is de Transitievisie Warmte Amstelveen door de gemeenteraad vastgesteld.  In 2022 is een routekaart energietransitie ontwikkeld.

Voor het uitvoeren van de programmalijn gebiedsontwikkeling en nieuwbouwprojecten zoekt Amstelveen een adviseur energietransitie. Je ondersteunt daarbij de projectmanagers met advies ten aanzien van de energietransitie in alle ruimtelijke projecten in Amstelveen en Aalsmeer.

Naast voorgaande werkzaamheden adviseert je de organisatie en het bestuur over relevante veranderingen in wet- en regelgeving en draagt je bij aan de projecten die het energieteam ontwikkeld.

Je werkt in het dynamisch team Energietransitie samen met zes collega’s. Je krijgt veel vrijheid om je functie zelfstandig in te vullen. En geen dag is  hetzelfde. De energietransitie is een complexe en maatschappelijke opgave, die  hoog op de politieke agenda staat. Draagvlak bij verschillende doelgroepen voor maatregelen zoals verduurzamen van woningen en collectieve inzet van warmtenetten is belangrijk om duurzaam resultaat te boeken.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO niveau.

 • Je hebt affiniteit met de energietransitie en duurzaamheid.

 • Je bent een gedreven adviseur en weet marktpartijen uit te dagen.

 • Je weet relevante wet- en regelgeving goed te interpreteren en toe te passen.

 • Je ziet kansen, initieert, inspireert en weet beweging te organiseren in de ruimtelijke projecten en in de gemeentelijke organisatie.

 • Je weet ondersteunende ICT programma’s en technische oplossingen goed te gebruiken.

 • Je bent doelgericht en creatief in het vinden van oplossingen.

 • Je communiceert makkelijk, beschikt over inlevingsvermogen, eigen initiatief, humor en assertiviteit.

Onze ideale collega weet mensen te verbinden en organiseert draagvlak voor de uitvoering van de plannen, zowel bij marktpartijen als binnen onze eigen organisatie. Daarbij heb je een scherp oog voor de verschillende belangen. Zo voer je gesprekken met stakeholders en inwoners. Je weet daarbij op een heldere wijze te communiceren en mensen mee te nemen in onze visie. De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

De onderstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.
- communicatief vaardig
- inlevingsvermogen
- oplossingsgericht
- initiatiefrijk
- assertiviteit

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.
Eisen

 • Op cv aantoonbaar een (4 jarige) afgeronde HBO of WO opleiding.

 • Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als adviseur energietransitie binnen een (semi)overheidsorganisatie in de afgelopen 7 jaar.

 • Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met project- en procesmanagement in de afgelopen 7 jaar.

Gunningscriteria

 • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met het adviseren en implementeren van energie /duurzaamheid beleidsontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar.

 • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als adviseur energietransitie binnen een gemeente in de afgelopen 8 jaar.

 • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als adviseur energietransitie binnen een (semi)overheidsorganisatie in de afgelopen 7 jaar.

 • Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met het uitwerken en realiseren van energie concepten in ruimtelijke projecten in de afgelopen 10 jaar.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden.

Interviewplanning
De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden gevoerd in de week 20 maart 2023. 

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code
45000000-7 - Bouwwerkzaamheden

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior adviseur energie transitie met gevoel voor techniek en ruimtelijke ontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.