thumbnail
thumbnail

Consulent werk en inkomen

Zuiderzeestraatweg Oost 19, 8081 LA Elburg, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€90
24 tot 36 Gelderland

Begindatum:

1 aug 2024

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

24 tot 36

Publicatiedatum:

9 jul 2024

Organisatie
Elburg is een gemeente van bijna 24.000 inwoners met de Veluwe en randmeren binnen handbereik. De haven- en Hanzestad Elburg, Doornspijk, t ’Harde, Oostendorp en de Hoge Enk zijn aantrekkelijke kernen waar het prettig wonen, werken en verblijven is.   

Als gemeente koesteren wij ons rijke verleden, maar kijken we óók naar de toekomst. Elburg bouwt aan een gemeente waar iedereen de kans heeft om vorm te geven aan zijn of haar toekomstdroom. We willen aan de slag in en met Elburg. We hebben ruim 230 medewerkers in dienst en hanteren een platte organisatiestructuur. De gemeentesecretaris/algemeen directeur en vier domeinen: Dienstverlening, Samenleving, Leefomgeving en Bedrijfsvoering. Binnen de domeinen werken we met zelforganiserende teams.

Opdracht
Bestaanszekerheid en armoede-bestrijding zijn belangrijke thema’s in deze tijd. Ben jij die consulent inkomen die het belangrijk vindt om inwoners die het echt nodig hebben te ondersteunen? Ben jij in je element tijdens contacten met (jonge) inwoners en/of andere werkers in het sociaal domein? Hebben wet- en regelgeving weinig geheimen voor je en schroom je niet om maatwerk toe te passen als een situatie daar om vraagt? Dan zijn we op zoek naar jou! Vanwege zwangerschaps- en bevallingsverlof zoeken we een ervaren consulent met in elk geval ruime ervaring op rechtmatigheid van de Participatiewet. Deelname aan het arbeidsproces of anders maatschappelijk betrokken zjin, is niet zomaar voor iedereeen weggelegd. Soms is er om wat voor reden dan ook sprake van een afstand tot de arbeidsmarkt. Ben jij doortastend en krijg jij er energie van om werkzoekenden op een coachende wijze op weg te ondersteunen bij het plan van aanpak naar een zo duurzaam mogelijke baan? Als je daar ook ervaring mee hebt, is dat een enorme pré. Het is een afwisselende functie waarin je het verschil kunt maken in levens van mensen.

De consulent werk en inkomen

 • Behandelt aanvragen, wijzigingen en beëindigingen levensonderhoud en met name voor jongeren tot 27 jaar.

 • Stimuleert en motiveert (jonge) inwoners om werk te vinden of ondersteunt hen met een traject op weg naar werk.

 • Stelt beschikkingen op aan de hand van wet- en regelgeving, jurisprudentie en gemeentelijk beleid;

 • Doet van heronderzoeken in het kader van de Participatiewet.

 • Voert administratieve taken uit en verwerkt mutaties in X-Works;

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uiterlijk beschikbaar per 1 september 2024 voor 24 tot 36 uur per week;
2. Een minimale 66% aanwezigheid van de werkweek vanuit het gemeentekantoor Elburg;
3. Een maximum uurtarief van € 90 exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer en fee Flextender.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als allround consulent inkomen; (40 punten)
5. Aantoonbare werkervaring bij het richting werk begeleiden van inwoners; (20 punten)
6. Aantoonbare werkervaring in/met het ondersteunen van jongeren tot 27 jaar (licht dit duidelijk toe in het cv); (20 punten)
7. Een afgeronde opleiding op hbo niveau; (10 punten)
8. Aantoonbare werkervaring met X-works. (10 punten)

Competenties

 • Je werkt zelfstandig vanuit een proactieve en inwonergerichte benadering.

 • Je weet ook in stressvolle situaties het overzicht te behouden en hoge productiviteit te realiseren. Dit alles in combinatie met humor en het vermogen om te relativeren.

 • Je bent initiatiefrijk in situaties die je probleemoplossend vermogen aanspreken en bent goed in staat om conflicterende belangen af te wegen.

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 • Je bent resultaatgericht en digitaal vaardig.

 • Je bent op samenwerking gericht en dienstverlenend ingesteld;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja, maar een consulent werkt natuurlijk grotendeels vanaf kantoor om inwoners live te spreken.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandagmiddag 22 juli 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 19 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • De opdrachtgever hanteert het Bring Your Own Device-principe. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Consulent werk en inkomen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.