thumbnail
thumbnail

Senior beleidsadviseur Sociaal Domein

(DASTwente) Gemeente Hengelo

Burgemeester Jansenstraat 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Overijssel

Begindatum:

3 apr 2023

Einddatum:

28 dec 2023

Uren per week:

28

Publicatiedatum:

10 mrt 2023
Senior beleidsadviseur sociaal domein, met aandachtsgebied Jeugd

Wat ga je doen?
Als projectleider Wijkteams jeugd ben je trekker van een van de activiteiten van het Transformatieplan Sociaal Domein. In december is de uitvoeringsagenda 2023 van het Transformatieplan vastgesteld en hierin is opgenomen hoe we werken aan het Nieuw Hengelo’s Model. Eén van de fundamentele keuzes betreft het echt anders gaan werken door middel van het organiseren van basisondersteuning. Het wijkteam voor jeugd, bestaande uit gezinswerkers, staat hierin o.a. centraal. Wij zetten in op een volledige overgang van de individuele begeleiding en het overgrote deel van de groepsgerichte begeleiding Jeugd naar de basisondersteuning. In samenhang met de doorontwikkeling van de Preventieteams jeugd, EJK en het GRIP-team. Wij kopen dit samen met de begeleiding Wmo en mogelijk Welzijn taakgericht in met een beperkt aantal aanbieders. Waar maatwerkondersteuning nodig is, kijken wij of wij ook deze naar de wijken kunnen brengen.

Met jouw expertise Jeugd draag je ook bij aan de herziening van de totale contractering binnen het sociaal domein door deel uit te maken van de kerngroep. Als trekker van het project Wijkteams jeugd verbindt je daarbij de beoogde resultaten van het project met de op handen zijnde Hervormingsagenda Jeugd.

Naast jouw bijdrage aan de realisatie van de transformatie van het sociaal domein in Hengelo ben jij ook actief in de regio Twente. Je levert een bijdrage aan de gestelde opgaven uit het Strategisch Inkoopdocument Jeugdhulp voor wat betreft ambulante jeugdhulp per 2025. Tevens draag je hierbij zorg voor een goede aansluiting op onze lokale ontwikkelopgaven ten aanzien van lokale contractering van Jeugdhulp, Wmo en W&I.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren senior beleidsadviseur met een goed overzicht van de verschillende beleidsvelden van de gemeente en je bent een stevige professional die resultaatgericht, analytisch en probleemoplossend is ingesteld. Tevens ben je een verbinder en weet je mensen met verschillende achtergronden en niveaus bij opgaven in het sociaal domein te betrekken en tot creativiteit en samenwerking te stimuleren. Tot slot krijg je er energie van om met een ambitieus team te werken aan strategische doelen.
 
Daarnaast beschik je over:
  • aantoonbare ervaring met het leiden van strategische projecten
  • kennis van en ervaring met de gemeentelijke taken in het sociaal domein; bij voorkeur binnen het domein jeugd en de diverse vormen van inkoop binnen dit domein
  • analytisch denkvermogen; hoofd en bijzaken kunnen onderscheiden en dit kunnen omzetten in concrete acties
  • politiek bestuurlijke antenne
  • resultaatgericht
  • HBO/WO werk- en denkniveau;

Waar ga je werken?
Deze functie is ingedeeld in het team Sociaal Domein, dat bestaat uit de beleidsadviseurs op het gebied van Participatie, Werk en Inkomen, Jeugd, Onderwijs, WMO, Welzijn en Zorg. Je werkt nauw samen met verschillende teams in de breedte van het gemeentelijk beleid. Daarnaast werk je als projectleider van een van de opgaven direct samen met andere projectleiders van samenhangende opgaven.


Over ons
Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met ruim 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transformatie van het sociaal domein. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit onze leidende motieven persoonlijk, respectvol, duidelijk en betrouwbaar. Dat is de wijze waarop we vanuit houding en gedrag onze dienstverlening vormgeven en hoe we met elkaar samenwerken. 

Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening. Wil je graag meer weten over Hengelo? Klik dan hier! https://youtu.be/o1vcO4R2n8c

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior beleidsadviseur Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.