thumbnail
Teammanager sociaal domein

(DASTwente) Gemeente Haaksbergen

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen, Nederland

Sociaal Domein
Sluit over 3 dagen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

13-05-2022

Sluitingsdatum:

23-05-2022

Begindatum:

30-05-2022

Einddatum:

01-05-2023

Uren per week:

36
Gemeente Haaksbergen
Aan de rand van Twente ligt Haaksbergen: een dorp met de voorzieningen van een kleine stad en ongeveer 25.000 inwoners. Behalve de hoofdkern Haaksbergen horen ook de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve bij de gemeente. In en rondom Haaksbergen kan iedereen genieten van de prachtige natuur of, als je wat meer leven in de brouwerij wilt, winkelen in het gezellige centrum en vervolgens neerstrijken op een terras. Haaksbergen bestaat al meer dan 800 jaar, is een van de oudste plaatsen in Twente en heeft een rijke traditie van noaberschap.

Er zijn meerdere teams die werken binnen het sociale domein. Het gaat om de teams Jeugd & Onderwijs en Zorg & Welzijn (samen bekend onder de naam Noaberpoort). Ieder team bestaat uit ca. 15-20 collega’s. Naast deze twee teams houdt ook een derde team zich bezig met het sociale domein: dit betreft de uitvoering van de Participatiewet en dit is voor een belangrijk deel belegd bij de gemeente Hengelo; de inbreng van Haaksbergen is voornamelijk beleidsmatig en de prestaties en resultaten worden door een accounthouder beoordeeld en van advies voorzien.

Wat ga je doen?
De belangrijkste opdracht is versterken van Noaberpoort als organisatie-eenheid. Hierin ligt een belangrijke veranderopgave.


Deze veranderopgave bestaat uit het doorvoeren van de gewijzigde werkprocessen binnen de twee teams (i.s.m. de concerncontroller), het zorgdragen voor een ingericht systeem dat de werkprocessen goed kan ondersteunen en het zorgdragen voor een goede interne rolverdeling binnen de teams waarbij inefficiënties worden weggenomen en de interne samenwerking wordt bevorderd. Zo inventariseer je bijvoorbeeld welke samenwerkingsverbanden er zijn en bepaalt de invloed op deze samenwerkingen in termen van proces, inhoud en kosten.  


Naast de veranderopgave heb je ook de taak om de aansturing van de twee teams te verzorgen. Hieronder vallen taken zoals leidinggeven aan personeel, betrokkenheid bij grotere (politiek-relevante) dossiers, deelnemen aan het managementteam-overleg, budgethouderschap en verantwoordelijkheid voor het (bestuurlijk) besluitvormingsproces. Voor deze werkzaamheden word je bijgestaan door een operationeel leidinggevende die zich bezighoudt met de dagelijkse gang van zaken. Deze operationeel leidinggevende is intern op tijdelijke basis ingevuld. 


Wie ben jij? Wij zoeken een enthousiaste collega. Jij bent:
  • In staat te bouwen aan verbinding binnen de teams, tussen de teams, maar ook van Noaberpoort met de rest van de organisatie
  • Doortastend en spiegelend. Je bent transparant, pro-actief in het handelen en het geven en ontvangen van feedback is vanzelfsprekend
  • In staat een koers uit te zetten en medewerkers hierin mee te nemen
  • Hard op de inhoud, respectvol en eerlijk op de werkrelatie
  • Kritisch t.a.v. jouw eigen toegevoegde waarde
  • In staat om te schipperen tussen het organisatiebelang en de belangen van de teams
  • Zeer ervaren met veranderopgaven in het sociaal domein
Wat bieden we?

Het betreft een interim opdracht voor de duur van 1 tot 1,5 jaar. Je komt te werken in een managementteam bestaande uit de gemeentesecretaris, een programmamanager en 5 teammanagers.  


Over ons

Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. We hebben de komende jaren drie belangrijke prioriteiten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde krijgen en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij mee bouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Teammanager sociaal domein die deze organisatie zoekt?