thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur Sociaal Domein

(DASTwente) Gemeente Dinkelland, Gemeente Tubbergen & Noaberkracht

nicolaasplein 5, 7591 MA Denekamp, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Overijssel

Publicatiedatum:

22-11-2022

Sluitingsdatum:

01-12-2022

Begindatum:

12-12-2022

Einddatum:

31-05-2023

Uren per week:

28


Wij zijn Noaberkracht Dinkelland Tubbergen. Een ondernemende en betrokken organisatie van twee gemeenten die waardevolle en duurzame effecten voor de samenleving wil bereiken. Onze samenleving heeft een grote ambitie en dit willen we graag als overheidspartners ondersteunen. Om maatschappelijke effecten te bereiken werken wij volgens de principes van doelsturing, project- en procesmanagement en programmamanagement.

Wij zijn op zoek naar een collega voor ons beleidsteam Maatschappelijke Voorzieningen en Zorg (MVZ)

Beleidsadviseur Sociaal Domein (28 uur)
Met focus op het beleidsterrein Wmo voor 6 maanden


Wat ga je doen
Als beleidsadviseur met focus op de Wmo heb je een breed takenpakket. Je aandacht gaat uit naar beleidswerkzaamheden o.a. op gebied van begeleiding, dagbesteding, hulpmiddelen en maatwerkvervoer. Ontwikkelingen in onze gemeente volg je op nauwe voet en waar actie nodig is, weet jij die te herkennen en te duiden. De aansluiting met het voorliggend veld verlies je geen moment uit het oog. We dagen je uit nieuwe ideeën in het vakgebied mee te laten wegen in je voorstellen.

Kortom: een uitdagend en dynamisch takenpakket met volop ontwikkelkansen!

Wie ben jij?
Natuurlijk ben jij een enthousiaste beleidsadviseur met ervaring binnen het gemeentelijke Wmo beleid, zowel op strategisch als tactisch niveau. Ook ervaring met de uitvoering? Vinden we fijn! Het beleidsthema Wmo heeft raakvlakken met andere beleidsgebieden. Het zoeken van verbinding met collega’s is voor jou dan ook volkomen logisch. Daarnaast leg je van nature ook de verbinding naar bovenlokaal en naar maatschappelijke partners in de gemeente. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de Wmo. Verandert wet- en regelgeving? Dan weet jij dit!

Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en je bent een stevige gesprekspartner voor de portefeuillehouders in het college.
Je bent goed in het initiëren en onderhouden van relaties met onze samenwerkingspartners. Je beantwoordt raadsvragen, schrijft collegevoorstellen en adviseert collega’s en bestuurders.
 
Hoe ziet je team eruit?
Als beleidsadviseur werk je intercollegiaal samen met je collega’s uit het beleidsteam, wat betekent dat je in voorkomende gevallen het werk van elkaar kunt waarnemen. Het
is onze gezamenlijke uitdaging om alles rondom het beleid Sociaal Domein in goede banen te leiden. Je steekt de handen uit de mouwen en maakt zaken tot in de puntjes af. Maar: je bent ook duidelijk over de grenzen van je dienstbaarheid: het moet wel passen binnen 28 uur.

Omdat we werken vanuit zelforganiserende teams, wordt er van je verwacht dat je leiding kunt geven aan jezelf, je grenzen bewaakt, je zichtbaar bent voor je collega’s en actief de samenwerking zoekt. Wanneer dat nodig is, trek je aan de bel bij je teamcoach.

Competenties
 • Motiveringskracht
 • Vastberaden en doelgericht
 • Analytisch vermogen en oplossingsgericht (je denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van belemmeringen en onmogelijkheden)
 • Luisterend oor en empathisch vermogen
 • Accuraat
 • Zelfstandig in staat regie op diverse vraagstukken te voeren

Functie-eisen
 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau en hebt een voor deze functie relevante opleiding afgerond;
 • Je bent in staat om strategisch beleid, tactisch en operationeel te vertalen. Daarbij kan je rekening houden met maatschappelijke impact, financiële impact en politieke gevoeligheden;
 • Je hebt kennis van het sociaal domein en aantoonbare kennis van en werkervaring binnen de Wmo
 • Je kunt jouw kennis goed overbrengen naar de collega’s binnen het team en bent een verbinder pur sang;
 • Je bent pro-actief, signaleert knelpunten en bent in staat voortgang te monitoren;
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt een visie op samenlevingsgericht werken;

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.