thumbnail
thumbnail
Projectleider Omgevingsplan

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit vandaag
Geen maximum
28 tot 32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

17-09-2022

Sluitingsdatum:

26-09-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

28 tot 32

Omschrijving van de opdracht

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
We zijn op zoek naar een enthousiaste projectleider voor het nieuw op te stellen omgevingsplan, een van de kerninstrumenten van de Omgevingswet, die naar verwachting op 1 januari 2023 in werking treedt.  Als projectleider vervul je een belangrijke rol in de implementatie van de Omgevingswet en werk je samen met een projectgroep aan het nieuwe omgevingsplan voor de gemeente Alphen aan den Rijn. Van een casco/raamwerk tot een vastgesteld omgevingsplan. Het omgevingsplan zal gefaseerd opgeleverd worden. De ambitie is om de eerste fase in 2024 te hebben afgerond. Die eerste fase bestaat uit het casco van het omgevingsplan en de concrete uitwerking van één of twee gebieden.

Met de projectgroep omgevingsplan ga je aan de slag met het voorwerk dat al door dit team is gedaan. Dat voorwerk heeft er onder andere toe geleid dat ervoor gekozen is externe begeleiding te zoeken bij dit proces. De aanbesteding van de opdracht tot ‘ondersteuning, advisering en begeleiding van het omgevingsplan met bijbehorende producten (casco omgevingsplan, invulling omgevingsplan voor 1 deelgebied, handboek en leidraad omgevingsplan)’ loopt op dit moment. De voorbereidingshandelingen moeten worden omgezet naar een concrete aanpak om te komen tot het omgevingsplan. Die aanpak geef jij (mede) vorm en je stuurt op de resultaten in dat proces.

Gedurende de looptijd van het project geef je sturing aan het proces, aan het projectteam  en aan het externe bureau dat het omgevingsplan op zal stellen. Daarbij is van belang dat je integraal werkt, enthousiasmeert en de juiste dingen op het juiste moment doet.

Je zorgt ervoor dat bij het traject alle relevante partijen (gemeentelijke organisatie, omgevingsdienst, ketenpartners, gemeentebestuur, inwoners) actief worden betrokken en je speelt daarbij een verbindende rol.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Kandidaat is voor minimaal 28 uur per week beschikbaar;
3. Aantoonbare werkervaring als Projectleider.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Projectleider (40 punten);
5. Aantoonbare werkervaring binnen het fysieke domein (fysieke leefomgeving, ruimtelijke ordening) (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring binnen overheidsorganisatie (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met participatieprocessen (10 punten).

Competenties

  • Verantwoordelijkheid

  • Resultaatgerichtheid

  • Oordeelsvorming

  • Samenwerken en een verbindende factor zijn zowel binnen de organisatie als ook daarbuiten met (samenwerkings)partners

  • Sterke communicatieve vaardigheden

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 27 september 2022 en/of woensdag 28 september 2022. De kandidaten uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 26 september 2022 . Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Omgevingsplan die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.