thumbnail
thumbnail
Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 dec 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

15 nov 2023

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Ben jij een ervaren professional in het managen van de omgeving van complexe gebiedsontwikkelingen? Heb je een scherp oog voor de belangen van diverse partijen en weet je hen effectief te betrekken en te informeren gedurende het project? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling werk je aan diverse complexe gebiedsontwikkelingen, waaronder de Gnephoek en Gezond Stadshart. Je bent de schakel tussen het procesteam en externe belanghebbenden, zoals inwoners, ondernemers en belangengroepen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en het managen van de relatie met deze partijen en het zorgen voor een goede communicatie en samenwerking gedurende het gehele project. Hierbij werk je in coproductie met een externe partij, de strategisch adviseurs en de communicatieadviseurs aan de aanscherping en uitvoering van het participatie- en communicatieplan. Onderwerpen die spelen, agendeer je proactief binnen het omgevingsteam.

Belangrijkste taken zijn:

Je bent verantwoordelijk voor het informeren, betrekken en verbinden van de verschillende belangen op het juiste moment en op de juiste manier.

 • Je houdt de stakeholderanalyse actueel en geeft in samenwerking met het omgevingsteam verder invulling aan de uitvoering van het communicatie- en participatieplan.

 • Je onderhoudt relaties met belanghebbenden, identificeert tijdig kansen en eventuele issues en anticipeert hierop.

 • Je organiseert en leidt overleggen en informatiesessies met belanghebbenden.

 • Je bewaakt de communicatie naar de omgeving (proactief en reactief) en verstrekt relevante informatie over het project.

 • Je signaleert uitingen over het project in sociale media, lokale kranten en vakbladen.

 • Je neemt deel aan het omgevingsteam en werkt samen met relevante disciplines; binnen de gestelde kaders van kwaliteit, tijd en geld.

Kandidaat omschrijving:

Je hebt:

 • Aantoonbare ervaring als Omgevingsmanager bij een (overheids)organisatie met (grote) stedelijke ontwikkelingsprojecten.

 • Ervaring met omgevingscommunicatie -participatie.

 • Je bent omgevingsbewust en weet om te gaan met verschillenden belangen en hierover te adviseren.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede politieke sensitiviteit.

 • Een proactieve houding en bent enthousiast.

 • Probleemoplossend vermogen en een resultaatgerichte instelling.

 • Teamspeler die goed kan samenwerken met verschillende disciplines binnen een project.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring bij een overheidsinstantie;
3. Aantoonbare werkervaring met omgevingsmanagement; waaronder stakeholdersanalyse.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Omgevingsmanager bij een (overheids)organisatie met stedelijke ontwikkelingsprojecten (40 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met het opstellen stakeholderanalyse binnen gebiedsontwikkelingen (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de communicatie met externe partijen in de omgeving van gebiedsontwikkelingen (30 punten).

Competenties

 • Omgevingsbewust

 • Communicatief

 • Teamspeler

 • Proactief

 • Bestuurlijke sensitiviteit

 • oplossingsgericht

 • Resultaatgericht

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, hybride werken is mogelijk.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdagochtend 24 november 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 23 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Opleiding
We bieden aanvullend op de functie van Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling een cursus Instructievaardigheden, om je vaardigheden en expertise op dit gebied verder te ontwikkelen en te versterken. Bekijk voor meer informatie onze opleidingen pagina!

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.