thumbnail

Adviseur

Aeves Interim Management

Hogehilweg 3, 1101 CA Amsterdam, Nederland

Beleidsadvies VERLOPEN

Publicatiedatum:

15-01-2022

Sluitingsdatum:

19-01-2022

Begindatum:

01-03-2022

Einddatum:

31-05-2022

Uren per week:

16
€102
16 Noord-Holland
Senior Adviseur

Opdrachtbeschrijving
Als organisatieadviseur ondersteun je de Projectleider Heroriëntatie Fysiek Toezicht en realiseer je de volgende resultaten: 1. Een voorstel met verschillende scenario's hoe qua inrichting en aansturing meer verbinding tussen leidinggevenden en medewerkers kan ontstaan.
2. Een voorstel waarin op basis van verschillende scenario's aanbevelingen worden gegeven over wat nodig is om de werkprocessen van Fysiek Toezicht effectief te managen. Hoe moet bijvoorbeeld de overleg- en communicatiestructuur eruit zien?

Achtergrond opdracht
Het project Heroriëntatie op Fysiek Toezicht (FT) heeft als doel om medewerkers van Fysiek Toezicht zo effectief en flexibel mogelijk in te zetten. Tegelijkertijd dient een optimale aansturing door leidinggevenden aan de operatie van hun teams te worden gerealiseerd, waarbij de samenwerking tussen leidinggevenden en regiodirectie eveneens effectief dient te zijn ingericht.

Organisatorische context en cultuur
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

Algemeen
‘Het vanuit een expertise en/of brede blik ontwikkelen en implementeren van adviesproducten in het primaire proces (beleid, uitvoering, toezicht)’

Toelichting functiefamilie
Het gaat hier om adviesfuncties die inhoudelijke bijdragen leveren aan de ontwikkeling (vernieuwing, verbetering) van de primaire processen beleid, uitvoering en toezicht. De adviesfuncties van de functiefamilie Advisering moeten derhalve onderscheiden worden van adviesfuncties die adviezen leveren in de zin van uitvoering/toepassing van beleid. Bijvoorbeeld een adviseur die adviseert over verblijfsvergunningen voor buitenlanders of een juridisch medewerker die adviseert over de behandeling van een zaak, etc. Deze laatste categorie functies worden ingedeeld in de functiefamilie Uitvoering (i.c. in de functiegroepen Medewerker Verwerken en Behandelen en Commissiesecretaris).

Opleidingseisen
WO arbeids- en organisatiekunde, bestuurskunde en/of verandermanagement.

Ervaring
Werkervaring in het gebied van verandermanagement en organisatieadvies WO
Ervaring als gespreks- en sparringpartner op directie- en managementniveau

Toelichting schaalrange
Ontwikkelt en realiseert inhoudelijk meer of minder complexe adviesproducten en draagt bij aan de bijbehorende adviesprocessen.

Kennis
• Brede of gespecialiseerde theoretische kennis van het vakgebied
• Inzicht in integrale samenhang met aangrenzende vakgebieden
 

Motivatiebrief dient bij aanbieding aanwezig te zijn met de volgende punten:

  • Een onderbouwing van de CV, dat hij/zij aan de gestelde eisen voldoet;
  • Waarom wil je voor deze organisatie werken?;
  • Wat trekt je aan in deze functie?;
  • Waarom denk je geschikt te zijn?

Deadline voor aanleveren cv’s woensdag 19 januari om 14:00 uur
Verplicht cv (in WORD, max 4 A4)
tarief max 102 Euro per uur
Verplicht motivatiebrief opnemen in WORD cv
uurtarief (all-in, excl. BTW) Maximaal
Gespreksdata geselecteerde kandidaten; data in overleg
Er mogen helaas geen zzp`ers worden aangeboden op deze rol.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.