Even voorstellen: Opdracht adviseur Leya Schoonderwoerd

Auteur Tom Vodegel
21 januari 2024
Interview

Bij Opdracht Overheid staan persoonlijk contact en inhoudelijke ondersteuning altijd voorop in jouw zoektocht naar een nieuwe opdracht. Word je gebeld met het nieuws dat je mag starten bij een opdrachtgever? Dan is de kans groot dat je de vriendelijke stem van Leya Schoonderwoerdaan de lijn krijgt. Sinds haar intrede enkele maanden geleden, heeft ze zich ingezet om al onze zzp’ers te ondersteunen in hun zoektocht en selectieprocedures, van inschrijving tot aan het uiteindelijke gesprek. We vroegen haar om wat meer over zichzelf te vertellen!  

event

Leya, zou je ons meer kunnen vertellen over hoe je bij Opdracht Overheid terecht bent gekomen?

Ik heb de studie internationale bestuurskunde in Den Haag afgerond. Tijdens mijn studie lag daarbij de focus op ontwikkelingssamenwerking. Deze studie heeft mij geleerd na te denken over de wereld om ons heen. Tijdens mijn studie heb ik onderzoek mogen verrichten naar de economische participatie van jonge Liberiaanse vluchtelingen. Hier is mijn interesse in het belang van goed werk ontstaan. Ik hoop deze interesse bij KBenP verder te ontwikkelen.

En hoe vertaalt deze interesse zich in je werk als opdracht adviseur?

Mijn studie internationale bestuurskunde draagt op meerdere manieren bij aan mijn werk als opdracht adviseur. Zo merk ik dat ik vaak gedeelde interesses en draagvlakken hem met de freelancers die ik spreek. Vaak vertellen kandidaten dat zij voor de overheid willen werken, omdat ze bij willen dragen aan het maatschappelijk belang. Dat begrijp ik goed, dat is namelijk ook de reden dat ik voor mijn studie heb gekozen.

Mijn studie heeft me daarnaast kennis gegeven over processen en organisaties die vaak ter sprake komen in de omschrijvingen van de opdrachten die ik tegenkom bij een inschrijving: In sommige gevallen kan ik daardoor op een andere, meer actieve manier meepraten over de inhoud van de opdracht en geïnteresseerde kandidaten extra ondersteunen.

Tot slot heeft mijn studie mij het belang van degelijk werk geleerd. Toen ik onderzoek deed naar de economische participatie van jonge Liberiaanse vrouwen in Ghana, werd het mij duidelijk hoeveel van ons leven afhankelijk is van het soort werk dat wij verrichten. Hierdoor heb ik de intrinsieke motivatie om mensen te helpen om leuk werk te vinden. Ik weet hoe belangrijk dat voor mensen is of kan zijn.

En wat is dan je belangrijkste drijfveer?

Mijn algehele levenspassie richt zich op het ondersteunen van anderen en het helpen van mensen om hun eigen doelen te verwerkelijken. Er is voor mij niets mooier dan het gevoel dat je iemand echt hebt geholpen! Daarbuiten hou ik van alles wat te maken heeft met kunst. Het is geweldig om te zien wat de mensheid creëert.

Je vertelt dat je mensen graag helpt in het verwezenlijken van hun ambities. Kun je een voorbeeld bedenken waarin deze hulp aan een freelancer een goed geval gaf?

Toen een kandidaat een opdracht gegund had gekregen, maar nog niet zeker wist of hij deze opdracht wilde accepteren. Wij hebben toentertijd samen gesproken over de voor-en nadelen van deze opdracht. Soms biedt iemand de mogelijkheid geven om hardop precies hetgeen wat diegene nodig heeft. Daar hou ik van, omdat het een echt moment van menselijk contact is.

Interessant! Hoe ziet dat er op dagelijkse basis uit?

Mijn werkdag is gevuld met het doorlezen van opdrachtomschrijvingen, CV en motivatiebrieven. Tussendoor bel ik vaak met mensen om kennis te maken en opdrachten te bespreken. Beide vind ik fijn, want of het telefonisch is of schriftelijk, ik hoor graag over de levens die mensen leiden en wat hun motiveert om te doen wat ze doen.

Mijn vrije dagen zijn daarom ook gevuld met het eindeloos lezen van boeken op de trein onderweg naar het ontmoeten van vrienden en familie. Er is niets beter in het leven dan in contact zijn met elkaar.

Wat is het grappigste/leukste/meest bewonderenswaardig wat je hebt meegemaakt bij Opdracht Overheid?

Het blijft mij serieus verbazen hoe veel mensen hier aan wielrennen doen.

Wat zouden je vrienden over je zeggen?

Dat heb ik even nagevraagd. De meesten antwoorden het volgende: intelligent, betrokken, en gepassioneerd. Leya staat altijd klaar om te helpen of een feitje te delen.

Leya staat klaar om je te helpen of een feitje te delen. We zijn blij met haar als betrokken en gepassioneerde teamspeler. Schrijf je in voor een passende opdracht op www.opdrachtoverheid.nl. Neem gerust contact met Leya op via de telefoon als je vragen hebt.