Even voorstellen: Opdracht adviseur Britt Emmen

Auteur Tom Vodegel
4 januari 2024
Interview

Bij Opdracht Overheid ondersteunen we in jouw zoektocht naar een geschikte inhuuropdracht. Heb je een vraag over een bepaalde opdracht, onze inschrijfprocedure of opdrachtgever? Britt Emmen geeft je graag advies! Wij vroegen haar meer te vertellen over haarzelf, over haar rol als opdracht adviseur, haar dagelijkse bezigheden en wat het werken met zelfstandig professionals zo speciaal maakt!

event

Britt, zou je ons kunnen vertellen hoe je als opdracht adviseur onze zzp’ers ondersteunt?

Als opdracht adviseur houd ik me voornamelijk bezig met het ondersteunen en begeleiden van zzp’ers. Ik help ze in hun zoektocht naar een nieuwe baan in het realiseren van doelen en ambities. Mijn dagen zijn gevuld met het luisteren naar de behoeften van onze freelancers en naar welke uitdaging ze op dat moment op zoek zijn. Zo kan ik ze op een persoonlijke en betrokken manier adviseren!

In dit proces kijk ik graag verder dan opdrachten en bijbehorende eisen en wensen: Ik vind het belangrijk om buiten de oppervlakte om te kijken naar de persoonlijke situatie van de freelancer in kwestie, door empathisch te ondersteunen. Zo kan ik iedere dag, op een persoonlijke en positieve manier, een betekenisvol bijdragen aan de ontwikkeling van onze zelfstandig professionals. 

Ik denk ook dat het belangrijk is om, naast vriendelijkheid en empathisch vermogen, flexibel te zijn. Ik moet soms snel en gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende functies en inschrijvingen. Desalniettemin haal ik veel plezier en voldoening uit mijn werk en de uiteindelijke resultaten die je samen met een freelancer behaalt!

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Ik start mijn ochtend graag met een rustige start, waarbij ik de dag graag begin met een yoga- of meditatie sessie. Ik neem graag eerst de tijd voor mezelf voordat ik aan mijn dag begin. Daarna begint mijn werkdag. Op een vrije dag ga ik (graag) naar de sportschool om energie op te doen en mijn lichaam in beweging te zetten. Ik houd ervan om mijn mentale en fysieke gezondheid in balans te houden: Zo sta ik vaak in de keuken om gezonde recepten uit te proberen!

Na mijn training geniet ik vaak van een wandeling in de natuur of lees ik een boek over zelfontwikkeling of ondernemerschap. Momenteel heb ik een eigen vakantiehuisje in bezit, en zou graag verschillende vakantiehuisjes verhuren. Ik heb zelf veel affiniteit met reizen, en krijg positieve energie door andere mensen een leuke vakantie te bieden bij een van mijn eigen huisjes!

Verder houd ik van tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. Of het nu gaat om het bereiden van een heerlijke maaltijd in de keuken, het delen van verhalen en lachen met dierbaren, of het plannen van toekomstige reisavonturen: het samenzijn met belangrijke mensen in mijn leven vormt een waardevol en essentieel onderdeel van mijn dag. Ook besteed ik veel aandacht aan het plannen voor een volgende reis: Mijn passie voor reizen geeft mij een gevoel van vrijheid, waardoor ik mezelf ook op een andere manier kan leren kennen. 

Al met al draait mijn gemiddelde dag om een evenwichtige mix van werk, persoonlijke groei, sociale interactie en het genieten van de kleine dingen in het leven, zoals lekker eten en het plannen van spannende reizen met vrienden.

Wat maakt werken met zzp'ers zo interessant/uitdagend?

Allereerst biedt het samenwerken met freelancers de mogelijkheid om te werken met mensen die een breed scala aan ervaring en expertise met zich meebrengen. Ik vind het erg boeiend om te luisteren naar ieders verhaal, omdat dat er ook voor zorgt dat elke werkdag er weer anders uitziet. Iedere zzp’er heeft immers zijn of haar eigen specialisatie en vaardigheden.

Daarnaast houdt het werken met zzp’ers me alert en flexibel. Ik ben zelf ook ondernemend ingesteld, en vind het interessant om samen te werken met mensen die dezelfde mentaliteit hebben. Soms is het ook uitdagend om samen met een freelancer het gehele proces van inschrijving tot gunning door te lopen en te voltooien. Mijn hoogtepunt? Ik heb een keer dezelfde kandidaat aan 2 opdrachten tegelijkertijd geholpen. Dat gaf een fantastisch gevoel van voldoening en energie!

Waar kunnen mensen je voor wakker maken?

Haha, dit is geen moeilijke vraag. Een vliegticket naar een ver en warm land (bijvoorbeeld Indonesië of de Filipijnen). Ik zou direct mijn bed uitspringen om mijn tas in te pakken!

Britt staat klaar om je te helpen bij je zoektocht naar een nieuwe opdracht. Schrijf je in voor een passende opdracht op www.opdrachtoverheid.nl. Heb je vragen? Je kunt op werkdagen opnemen via onderstaande contractgegevens!