Even voorstellen: Initiatiefnemer Jan de Vries

Auteur Tom Vodegel
5 april 2024
Interview

Het bouwen van een innovatief en gaaf product product, en daar op verschillende aan bij te kunnen dragen. Dat maakt de functie van initiatiefnemer en opdrachtadviseur Jan de Vries uitdagend. Jan begon als stagiair bij KBenP om onderzoek te doen naar de match tussen zelfstandig ondernemer en inhuuropdracht. Zijn toenmalige onderzoek groeide uit tot een platform waar hij maandelijks tientallen ZZP'ers ondersteunt in hun zoektocht naar een passende inhuuropdracht. Wij vroegen hem meer te vertellen over zichzelf, over zijn rol als opdracht adviseur en hoe Opdracht Overheid is ontstaan!

event

Jan, kun je ons wat meer vertellen over hoe Opdracht Overheid is ontstaan?

"Toen ik bij KBenP begon deed ik als stagiair onderzoek naar wat ZZP'ers aan hun inhuuropdrachten bindt. Er bestond binnen KBenP een interne app waar toentertijd alle inhuuropdrachten van verschillende opdrachtgevers in stonden. Het was aan mij de taak om te bedenken hoe we ZZP'ers hier gebruik van konden laten maken. Toen ben ik met mede-oprichter Thomas Baak tot de conclusie gekomen dat we de app naar buiten moesten richten, door ZZP'ers te ondersteunen in hun eigen zoektocht naar een passende inhuuropdracht. Toen hebben we in samenwerking met het development team van KBenP gewerkt aan de realisering van het platform dat onze kandidaten nu gebruiken om door het aanbod van al onze leverancers te navigeren. Dat is in een notendop het begin van Opdracht Overheid!"

Waar hou jij je in het team van Opdracht Overheid voornamelijk mee bezig? 

"Van alles! Ik hou me binnen het accountteam van Opdracht Overheid bezig om samen met de andere opdracht adviseurs zoveel mogelijk kandidaten op passende opdrachten aan te bieden. Daarnaast werk ik aan de optimalisatie van onze interne systemen, zodat onze verschillende teams goed met elkaar kunnen samenwerken. Zo heb ik een CRM-systeem gemaakt, en zijn we momenteel bezig te kijken welke interessante koppelingen we daar aan kunnen maken."

En hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

"Mijn dag begint vaak met een meeting met het accountteam. We bespreken dan de planning en eventuele actiepunten voor de rest van de dag. Daarnaast kijken we op dat moment samen met het team hoe we onze huidige kandidaten zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen binnen de context van hun opdracht, van inschrijving tot gesprek. Daarnaast houd ik me bezig op strategisch vlak, en probeer ik continu door te ontwikkelen binnen het applicatielandschap."

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen?

"Op mijn vrije dag vind ik het heerlijk om buiten dingen te doen. Zo trek ik er vaak met de racefiets op uit en tuinier ik graag in mijn eigen moestuin. Ik verbouw veel rode pepers waar ik dan hete saus van maak!"

En met het oog op de toekomst, wat zou je graag nog met je team willen bereiken?

"In de toekomst zou ik graag nog meer aanbestedingen willen winnen, waar we echt alles mogen ontzorgen bij opdrachtgevers. Ik vind het leuk om betere samenwerkingen op te zetten, waarin we van grotere meerwaarde voor de klant mogen zijn!"