thumbnail
thumbnail
Administratief Medewerker Leerplicht

(Talentenregio) Gemeente Meppel

Grote Oever 26, 7941 BJ Meppel, Nederland

Financieel-administratief
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Drenthe

Publicatiedatum:

22-11-2022

Sluitingsdatum:

02-12-2022

Begindatum:

12-12-2022

Einddatum:

11-06-2023

Uren per week:

24

 


 
                                      
Tijdelijke Administratieve ondersteuning leerplicht Sociaal Domein
20 tot 24 uur per week
Tijdelijk voor de inzet van een half jaar

Opdracht

Je gaat werken in het team Sociaal Domein, waar alle disciplines vertegenwoordigd zijn:  WMO, Participatie en Jeugd. Vanuit het cluster jeugd werk je veelal samen met drie leerplichtambtenaren.

Je ondersteunt deze leerplichtambtenaren bij hun werkzaamheden. De functie is een veel omvattende taak; het varieert van administratief werk tot aan contacten onderhouden met scholen/instanties over jongeren met schoolverzuim/problemen.

Wat ga je doen

Een greep uit de vele werkzaamheden die tot jij taken behoren:

Je gaat je bezighouden met het dagelijks beheer van de leerplichtmailbox, het dagelijks verwerken van de DUO-meldingen. Je verwerkt in– en uitschrijvingen en controleert op fouten in het Jeugdvolgsysteem (JVS). Hiernaast maak en verstuur je uitnodigingsbrieven naar ouders/leerlingen voor een gesprek met de leerplichtambtenaar, maak je waarschuwingsbrieven. Je verzamelt aanvullende stukken en informatie ten behoeve van een proces-verbaal en je handelt in overleg met de leerplichtambtenaar beroep op vrijstelling af.

Wie ben jij?

Jij bent de administratieve kracht die met plezier je collega leerplichtambtenaren kunt ondersteunen bij al hun werkzaamheden. Je bent een teamplayer, toont initiatief, bent nieuwgierig en kunt goed luisteren. Je bent daarbij kwaliteitsgericht en gaat nauwkeuring en slagvaardig te werk. Je zorgt dat er gewerkt wordt volgens de bedoeling, waarbij je de klant centraal stelt. Je stelt je proactief op en kunt goed een boodschap overbrengen. Je wordt blij van het werken in het sociaal domein en straalt dit ook uit.

Hiernaast beschik jij over:
  • Een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 4 (eis);
  • Minimaal een jaar aantoonbare stage- of werkervaring als administratief medewerker of ondersteuner in het werkveld van het Sociaal Domein (eis).
  • Een afgeronde aanvullende opleiding leerplicht of hier nog mee bezig en daardoor inzetbaar als trainee vanuit de opleiding waar je mee bezig bent (pré);
  • Kennis van de leerplichtwet (pré);
  • Ervaring met het werken met het systeem Jeugdvolgsysteem (JVS) (pré).

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Administratief Medewerker Leerplicht die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.