thumbnail
thumbnail
Projectleider Community Common Ground

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
€105,-
24 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

18-11-2022

Sluitingsdatum:

01-12-2022

Begindatum:

01-12-2022

Einddatum:

31-03-2023

Uren per week:

24

Over VNG Realisatie
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een krachtige lokale overheid. VNG Realisatie stelt daarbij de lokale uitvoering van de maatschappelijke opgaven door gemeenten centraal. Onder meer door het actief participeren in de
netwerken van gemeenten en hun partners, daar samenwerking te stimuleren via ‘samen organiseren’ en waar mogelijk standaarden te ontwikkelen die de dienstverlening van gemeenten verbeteren.

Zo draagt VNG Realisatie bij aan vier gemeentelijke speerpunten:

 • werken als één overheid, met leden en partners, aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op sociaal, fysiek en veiligheidsdomein;

 • verbeteren van de dienstverlening;

 • een efficiënte en wendbare organisatie;

 • anticiperen op de toekomst.


Over Common Ground

Gemeenten hebben een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens. Het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het lastig om snel en flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiënt om te gaan met data. Dat staat de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening in de weg. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan. In de kern gaat het bij Common Ground hierom: een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. Zo koppelen we data los van werkprocessen en applicaties. En we bevragen data bij de bron, in plaats van ze veelvuldig te kopiëren en op te slaan.

Een aantal jaar bestond Common Ground uit het organisch groeien en uitproberen van een diversiteit aan initiatieven op verschillende onderdelen van het vijflagenmodel van Common Ground. Vanuit die ervaringen is eind september 2022 een meerdaagse meeting belegd met alle groepen stakeholders om te komen tot een hereiking van Common Ground. De brede blik van eerst verandert naar een gefocuste blik op een strak en gedragen programma met als doel transparante doelen, voortgang en resultaten.

De opdracht
Je werkt in een multidisciplinair team (het Common Ground regieteam) met een programmamanager, een projectmanager ondersteuner, de VNG Realisatie teammanager, verschillende team coördinatoren en een aantal vakinhoudelijke
specialisten. Je zorgt voor een heldere community strategie en bewaakt de uitvoering hiervan. Hierin stroomlijn je de verschillende Common Ground communities door eenduidige en heldere communicatie te organiseren. Je definieert welke beschikbare
communicatiekanalen, zoals social media, events, vakinhoudelijke websites, etc, ingezet worden. Je managed de Common Ground portfolio wat het belangrijkste overzicht is van het Common Ground programma. Het regieteam voorziet je daarbij van de benodigde inhoudelijke input en richting.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
In overeenstemming met het multidisciplinaire team heb je de volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Het coördineren van de community common ground en de samenhang van de projecten binnen deze community

 • Stakeholder management binnen de community

  • Je organiseert digitale en fysieke bijeenkomsten voor leden van het programma en de
   ambtelijke /bestuurlijke achterban

  • Je adviseert de programmamanager met betrekking tot de personele bezetting, en
   brengt administratieve processen ten uitvoer rondom human resources (werving,
   bewaking van contracten en operationele vraagstukken rond tijdelijke aanstellingen)

  • Je beheert het gezamenlijk portfolio van de community

  • Je signaleert proactief ontwikkelingen en mogelijkheden voor de groei en
   ontwikkeling van de community


Resultaat van de opdracht

De werkzaamheden moeten resulteren in een succesvol Common Ground programma, waarbij het geheel en de delen ten alle tijden transparant inzichtelijk en up to date zijn.


De Eisen

 • De kandidaat is op de in de profieltekst genoemde datum en tijdstip beschikbaar voor een matchgesprek.

 • De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor de functie gedurende de periode en het aantal uur zoals beschreven in de offerteaanvraag.

De aangeboden kandidaat voldoet aan alle genoemde eisen. Uit het cv en/of de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera.) beschikt over:

 • Minimaal afgeronde WO opleiding

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring op WO werk- en denkniveau als projectleider van projecten waar het coördineren van een gezamenlijk portfolio centraal onderdeel is

 • Minimaal 2 jaar in de laatste 4 jaar ervaring met projectmanagement bij (semi-) overheidsorganisaties

 • Minimaal 2 jaar ervaring met stakeholdermanagement

 • Management of Portfolio foundation certificaat behaald

 • P3O foundation certificaat behaald

 • MSP foundation certficaat behaald

 • SAFe 4.0 of hoger certificaat behaald

 • LEAN portfolio management certificaat behaald

 • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.


De Wensen

 • Per 1 september 2021 distribueert VNG Realisatie alle tijdelijke inhuur overeenkomsten via CTM Solution. Na gunning van de inhuuropdracht wordt de overeenkomst via CTM solutions aangeboden aan de winnende inschrijver.

 • Ervaring met agile werken

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Community Common Ground die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.