Projectleider Duurzaam Voedselsysteem

Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
12 Overijssel

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

12

Publicatiedatum:

8 mei 2025

Organisatie
De Regio Stedendriehoek is een kleine organisatie die in touw is voor bijna een half miljoen Nederlanders. Dat zijn de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, Salland, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen samen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat het leven in de regio goed blijft: de steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en alles wat we om ons heen zien. Het doel is dat we hier samen een goed leven hebben, ook de generaties na ons. Een grote verantwoordelijkheid die steeds meer vraagt om groot denken. Waar het onmogelijk lijkt om alles goed te doen omdat het een het ander in de weg zit, gaan we het gesprek aan: hoe kan het wél? De regio wordt betaald door de gemeentes maar staat bol van de projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Het is een echte netwerkorganisatie met een enorme dynamiek.

Opdracht
Als projectleider Duurzaam Voedselsysteem houd je je bezig met de uitdaging hoe en met wie je in de Regio Stedendriehoek een duurzamer landbouw- en voedselsysteem kunt realiseren. En hoe is dit te combineren met andere doelen in het landschap, zoals verhogen van de biodiversiteit, aantrekkelijk landschap, en recreatie. Hoe bieden wij onze agrariërs een toekomstperspectief en welke kansen zijn er voor productie van voedsel voor de regionale markt? 

Je werkt aan voorgenomen activiteiten zoals opgenomen in de (concept) voedselagenda.
Ideeën, initiatieven en pilots breng je verder tot concrete projecten. Gezocht wordt een projectleider die deze trajecten succesvol kan afronden. De projectleider heeft aantoonbare kennis en ervaring met dit soort ontwikkelingen en weet resultaat te bereiken.

Je werkt daarbij samen met de programmamanager vitaal landelijk gebied, verschillende projectleiders met een andere focus en uiteraard met de agrariërs en andere belanghebbenden in en rondom de Regio Stedendriehoek.

Vitaal Landelijk Gebied
Ons landelijk gebied is een belangrijk onderdeel van de identiteit van onze regio. In het landelijk gebied spelen veel verschillende maatschappelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie, CO2 vastlegging, het stikstofvraagstuk, transitie van de landbouw, voedsel- en eiwittransitie, zorg voor biodiversiteit, ruimte voor energieopwekking, woningbouw, toenemende recreatie en mobiliteit. Al deze opgaven zijn concreet voelbaar op het platteland.

De druk op de ruimte is groot, waardoor de opgaven strijden om de vierkante meters. Om in de toekomst ook nog goed te kunnen wonen, werken en recreëren, werken we in regionaal verband gezamenlijk aan een logische en samenhangende indeling van de ruimte waarbinnen functies gecombineerd kunnen worden.

Duurzaam voedselsysteem
Een van de programmalijnen binnen het programma VLG is ‘Duurzaam voedselsysteem’. We ondersteunen de ontwikkeling van een duurzaam voedselsysteem en het versterken van vraag en aanbod van duurzaam lokaal voedsel. Ook werken we mee aan de eiwittransitie en stimuleren we CSA’s (community supported agriculture, buurtboerderijen dus) en voedsel coöperaties. Het stimuleren van consumentbetrokkenheid draagt bij aan de brede welvaart doordat  consumentleden zich verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten. Door het kiezen voor producenten met een duurzame bedrijfsvoering uit de directe omgeving voelen mensen zich verbonden en geeft het hen invloed op de leefomgeving. Ook draagt de productie van lokaal voedsel bij aan voedselzekerheid voor onze inwoners.

Om de regionale doelen te bereiken:

  1. Zetten we in op consumentenbewustwording rondom korte voedselketens.
  2. Versterken we het netwerk van korte ketenproducenten en afnemers.
  3. Werken we aan het vergroten van aantal (onbemande) verkooppunten voor lokale producten.
  4. Werken we aan projecten gericht op de eiwittransitie (zowel voor dierlijk veevoer als humane consumptie).
  5. Stimuleren we initiatieven waarin consumentleden zich verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten.
  6. Stimuleren we het gebruik van lokale producten in de institutionele markt (ziekenhuizen, instellingen) en in de bedrijfscatering bij overheden en bedrijven, onder meer door bewustwording en ondersteuning bij aanbestedingstrajecten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en telefoon;
2. Een maximum uurtarief van € 97,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer, werk-werkverkeer, parkeerkosten én fee Flextender;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider;
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen de voedsel en/of landbouwsector;
5. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een agrarische richting. 

Selectiecriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider (25 punten);
7. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo niveau in een agrarische richting (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling van een regionale voedselagenda (25 punten);
9. Beschrijf in maximaal 1 A4 wat de aanpak is om de genoemde werkzaamheden succesvol uit te voeren en hoe u voldoet aan de gevraagd eigenschappen en deze in zal zetten om de resultaten te bereiken. We toetsen hierbij op het vertrouwen dat uw aanpak en inzet van eigenschappen geeft in relatie tot de gewenste resultaten (30 punten).  

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
- Grondige kennis van de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het verduurzamen van (lokale) voedselsystemen;
- Uitgebreid netwerk in de regio en daarbuiten passend bij het werkveld (voedselinitiatieven, korte keten ondernemingen);
- Kennis van de principes van duurzame landbouw, agro-ecologie, en duurzaamheid in algemene zin;
- Aantoonbaar behaalde resultaten bij soortgelijke werkzaamheden;
- Aantoonbaar vermogen om complexe vraagstukken om te zetten in concrete kansrijke projecten en initiatieven;
- Je bent een verbinder en beschikt over het vermogen om effectief te communiceren met verschillende stakeholders, zoals lokale overheden, (agrarische) bedrijven, en maatschappelijke organisaties, om samenwerking en draagvlak te creëren;
- Vaardigheden in het plannen, organiseren, uitvoeren, en monitoren van projecten, met inachtneming van tijdslijnen, budgetten en kwaliteitseisen. De projectleider moet meerdere werkstromen tegelijk kunnen managen;
- Inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op duurzame landbouw, voedselproductie en milieu, en het vermogen om projecten te leiden die voldoen aan de nationale en internationale richtlijnen;
- De projectleider moet gericht zijn op het behalen van meetbare resultaten. Dit omvat het stellen van duidelijke doelstellingen, het monitoren van voortgang en het aanpassen van plannen waar nodig om de uiteindelijke doelen te bereiken;
- Flexibel, ondernemend, oplossingsgericht.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €1.90 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. Werkervaring maximaal 10 jaar terug. Het CV is in het Nederlands gesteld.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Op donderdagochtend werken we als programmateam op kantoor, in de Gasfabriek te Deventer.
Is hybride werken mogelijk: Ja.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 16 mei 2025, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 14 mei 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 8 mei 2025, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op vrijdag 9 mei 2025 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot maandag 12 mei 2025, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 / leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Leya Schoonderwoerd
Leya Schoonderwoerd
Opdracht Adviseur
Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.